15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Performans "Prekid, smetnje, test" u KIC-u

Kultura

Comments 0

Performans "Prekid, smetnje, test" u KIC-u

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Povodom pet godina okupljanja i rada Foruma mladih pisaca u KIC-u, pjesnici Foruma izvešće poetsko-scenski program "Prekid, smetnje, test" večeras od 20 sati u sali Dodest.

"Performativni prikaz najnovijeg stvaralaštva Barbare Delać, Luke Boljevića, Jane Radičević, Nikole Ćorca, Milene Radević i Martine Medenice u okviru grupnog projekta potvrđuje raznolikost i individualnu osobenost poetika, ali i mogućnost zajedničkog i aktivnog djelovanja pisaca mlađe generacije na domaćoj književnoj sceni.

Baveći se jezikom i govorom kao osnovom komunikacije, ali i književnosti, scenario nastao iz izbora poezije pjesnika Foruma govori o mogućnosti izražavanja sopstvenih misli, stavova i ideja, ali i međusobnog razumijevanja, kojeg ne može biti ako se ne čuje i drugi, ako nema dijaloga.

Ako to posmatramo kao literarna pitanja, riječ je o potrebi da se komunicira sa književnom savremenošću, da se nađe sopstveni originalni izraz, i da se nanovo preispituje uloga poezije, mjesta koje ima ili mislimo da može imati", navodi se u saopštenju organizatora.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR