11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zetski dom: U toku probe za predstavu "Ljubavno doba"

Kultura

Comments 0

Zetski dom: U toku probe za predstavu "Ljubavno doba"

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom u toku su probe za predstavu "Ljubavno doba". 

Obrazovni segment Kraljevskog pozorišta u drugom dijelu pozorišne sezone iznjedriće dvije predstave za mlade.

Prva koja će obradovati publiku i čije probe su u toku ima radni naslov "Ljubavno doba", a režira je Marija Backović, navode organizatori.

Tekst je nastao u procesu sa djecom koja učestvuju u Studiju Kraljevskog pozorišta, njega potpisuje kolektiv predstave, a saradnik na dramaturgiji je Mirko Radonjić, dok je organizator Dubravka Matičić.

"Bavili smo se temom ljubavi. Onom pravom, između partnera. Onom na koju kad misliš- malo se naježiš i otme ti se osmijeh. Onom zbog koje se gube kraljevstva, pomjeraju planine, bježi od kuće, ne razgovara sa roditeljima, gube prijatelji, zaboravljaju snovi… Ljubav o kojoj ti govore otkad znaš za sebe i koju tražiš do kraja.

Ljubav o kojoj čitaš, slušaš i gledaš je u filmovima, ali ne tako često i u životu. Zbog koje ti jednog dana kažu: “od ljubavi se ne živi”, a drugog dana: “samo je ljubav u životu važna”. Ljubav koja bi trebalo da bude smisao svega. Nas šesnaestoro promišljali smo, pitali, odgovarali, sukobili se i tražili u sebi. Nijesmo došli ni do kakvih konkretnih rješenja. Na očekuj da ćeš nakon ove predstave otkriti šta je ljubav. Mi smo samo našli neke teme koje nas muče i dijelimo ih sa tobom. Nadamo se da ćeš se prepoznati u nekoj od priča i osjetiti manje usamljeno", poručuje tim nove predstave u Zetskom domu.

U predstavi igraju: Milica Andrić, Dorotea Roganović, Milica Radović, Valentina Ivanović, Marija Jovićević, Aleksandra Šovran, Maja Marković, Andrej Lipovina, Itana Samardžić, Marija Andrić, Maša Tomović, Doroteja Bušković, David Vuković, Nemanja Mijović/Đorđije Proroković.

Oni su dio najstarije grupe Studija Kraljevskog pozorišta i imaju između 15 i 18 godina.

Premijera je zakazana za 11. mart.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR