16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ovo su najbolje maske Zimskih kotorskih karnevalskih fešti

Kultura

Tag Video
Comments 0

Ovo su najbolje maske Zimskih kotorskih karnevalskih fešti

Izvor: Info biro

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Kotorani su velikim maskenbalom obilježili pretposljednju noć Zimskih kotorskih karnevalskih fešti. Prisutne su zabavljale The Grupa i Ansambl Toć, a za proglašene su i najbolje maske u 2020. godini.

Prvo mjesto osvojila je grupa "Cirkus za dešpet", drugo mjesto "Kažin", dok su treće mjesto osvojili "Dalmatinci". Četvrto mjesto pripalo je grupnoj maski "Candy shop", peto grupi "Kremenko" a šesto mjesto osvojili su "Miševi". Takođe, nagradu publike dijele "Cirkus za dešpet" i "Kremenko".

Podsjetimo, organizatori su ranije saopštili da je ukupni fond za nagrade 3.200 eura, a kada je posrijedi kategorija grupnih maski, treće mjesto dobija 400, drugo 600, a prvo 800 eura. Nagrada publike je takođe 800 eura.
Organizator Zimskih kotorskih karnevalskih fešti je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizaror Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Kotor.

"Opština Kotor je sa zadovoljstvom pokrovitelj Karnevalskih fešti. Naša tradicija duga 502. godine i dalje treba da živi, da naučimo mlade generacije da baštine ono što su im ostavili preci. Posebno mi je zadovoljstvo bilo što sam član žirija za izbor za najbolje maske. Mogu reći da je izbor bio jako težak, zato što su Kotorani i ovog puta pokazali svoju veliku kreativnost i maštu", kazala je potpredsjednica Opštine Kotor Sonja Seferović u izjavi za agenciju Infobiro Montenegro.

Prema ocjeni člana organizacionog odbora ispred Opštine Kotor Nikole Baničevića, sinoćnji događaj predstavlja krunu manifestacije koja se gotovo petnaest dana održava u Kotoru.

"Opština Kotor, Kulturni centar i Turistička organizacija su se maksimalno potrudili da sve protekne u najboljem redu", rekao je on.

Danas karnevalska povorka i završnica Fešti

Kako je ranije saopšteno iz JU Kulturni centar "Nikola Đurković" Kotor, karnevalska povorka kretaće se glavnom gradskom saobraćajnicom, od zgrade bivše „Jugooceanije“ do Kamelije, preko mosta iza zgrade SUD-a i ulicom pored zgrade Zavoda za zapošljavanje vratiće se na glavni put (magistralu).

Saobraćaj će biti zatvoren na potezu od Opšte bolnice do otvorenog bazena i od Kamelije, ulicom iza zgrade SUD-a i Zavoda za zapošljavanje od 14:30 do 16:30.

Suđenje karnevalu će se održati preko puta glavnih gradskih vrata, gdje će biti i bina za voditelje, a spaljivanje na Maceu. Formiranje karnevalske povorke je od zgrade bivše Jugooceanije do Opšte bolnice, tako da će parkiranje biti zabranjeno i na ovom dijelu puta i od Kamelije, na mostu prema parkingu na Benovu.

Nakon suđenja i spaljivanja karnevala slijedi zabava na Trgu od oruzja uz Tri kvarta, a kada žiri odabere najbolju masku karnevala i podijele se pehari nastupice Jelena Rozga.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR