15 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 12°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Premijera filma “Supermarket” 16. aprila u KIC-u

Kultura

Comments 0

Premijera filma “Supermarket” 16. aprila u KIC-u

Autor: Antena M

  • Viber

U okviru programa „PONOVO RADI BIOSKOP: Savremeni crnogorski film 2017-2023“, koji Filmski centar Crne Gore i Crnogrorska kinoteka sprovode u partnerstvu sa digitalizovanim bioskopima i centrima za kulturu, u utorak, 16. aprila u 20 sati u KIC-u „Budo Tomović“, biće upriličena crnogorska premijera filma „Supermarket“, u režiji Nemanje Bečanovića.

Radnja filma prati beskućnika, koji već godinu dana neometano živi u supermarketu. Danju je skriven u ventilacionom sistemu gdje spava, a uveče kada se supermarket zatvori izlazi da bi uživao u pogodnostima ponude. Njenog mir jedne noći narušava Robert, bivši radnik obezbjeđenja supermarketa, koji se nakon otkaza takođe odlučio „useliti“ u prodavnicu, a budući da je radio u sektoru nadzora, znao je kako da ugasi alarm i nadzorne kamere. Beskućnik oprezno prihvata novo poznanstvo i tako rješava problem usamljenosti.

Uloge tumače Bojan Žirović, Branimir Bane Popović i Ana Pejović.

Kako u rediteljskom ekspozeu navodi Nemanja Bečanović, u fokusu ostvarenja je priča o savremenom Robinsonu Krusou.

“Gdje snimiti film o Robinsonu Krusou u 21. vijeku? Najveća ironija od svega je što to nije pusto ostrvo, već samoposluga u srcu grada”, rekao je reditelj filma Nemanja Bečanović.

Film „Supermarket“ svjetsku premijeru imao je u novembru prethodne godine, na festivalu A kategorije – „Tallinn Black Nights Film Festival“ u Estoniji. Film je prikazan u glavnom takmičarskog programu u selekciji „Rebels with a Cause“ („Butnovnici sa razlogom“). Jedan od selektora festivala Havijer Garsija Puerto najavio je film kao mračnu i komičnu priču o Robinsonu Krusou 21. vijeka čije je pusto ostrvo veliki trgovački centar, koja se bavi apsurdom i međuljudskim odnosima u savremenom, konzumerističkom društvu.

„Supermarket“ je sniman u koprodukciji VHS Productiona i RTCG-a, a podržan je od strane Filmskog centra Crne Gore i Ministarstva kulture i medija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR