19 °

max 23 ° / min 16 °

Petak

17.05.

23° / 16°

Subota

18.05.

24° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 15°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 18°

Srijeda

22.05.

23° / 16°

Četvrtak

23.05.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Susret ministarke kulture Sjeverne Makedonije i predstavnika časopisa Komuna

Izvor: Časopis Komuna

Kultura

Comments 0

Susret ministarke kulture Sjeverne Makedonije i predstavnika časopisa Komuna

Autor: Antena M

  • Viber

U organizaciji i uz podršku ambasadora Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori n.e.Zećira Ramčilovića, ministarka kulture S.Makedonije Bisera Kostadinovska Stojčevska nakon promocije časopisa Komuna u Skoplju primila je predsjednika programskog odbora Željka Rutovića, Amera Ramusovića, direktora i gl.urednika i prof.Šefka-Šekija Ličinu, člana izdavačkog savjeta časopisa Komuna.

Kako je saopšteno nakon susreta, uz pohvalne ocjene o karakteru programskog sadržaja Komune, ministarka Kostadinovska Stojčevska je apostrofirala  značaj zaštite i očuvanje identiteta u današnjim sveukupnim globalnim procesima.

U tom duhu sagovornici su istakli značaj afirmacije multikulturalnosti kao civilizacijskog pitanja unapređenja i poštovanja ljudskih prava.

Predstavnici Komune ovom prilikom su naglasili značaj regionalne  institucionalne saradnje, kao i  civilnih inicijativa i najširih partnerskih projekata u cilju unapređenja položaja manjinskih kultura kao i tematskih programa iz oblasti  istorijskog prijateljstva i kulturnih veza  crnogorskog i makedonskog naroda.

Direktor Komune g.Ramusović upoznao je ministarku sa izdavačkom djelatnošću ovog časopisa kojom prilikom joj je uručena knjiga posvećena znamenitom makedonskom novinaru i publicisti Janku Nikolovskom „PO-etika života“ autora Željka Rutovića i Mirka Jakovljevića. Takođe, uručena su joj i druga izdanja sa tematskim sadržajem istorije i kulture Crne Gore.

Sagovornici su saglasni u ocjeni i potrebi štampe tematskog broja Komune posvećene kulturnim, istorijskim i sveukupnim vezama Sjeverne Makedonije i Crne Gore.

Na kraju razgovora ministarka Kostadinovska Stojčevska izrazila je zadovoljstvo što je kulturna javnost grada Skoplja bila u prilici bliže upoznati sadržaj vrijednosti Komune koja je sa velikom pažnjom predstavljena u prostoru Crnogorske zajednice, navodi se u saopštenju časopisa Komuna.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR