23 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 14°

Petak

24.05.

26° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sajam knjiga počinje 2. maja

Kultura

Comments 0

Sajam knjiga počinje 2. maja

  • Viber
Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja, na kome će biti promovisano zapošljavanje u Crnoj Gori, biće održan od 2. do 9 maja u šoping molu Delta siti.

Slogan ovogišnjeg Sajma biće “Imamo svijet za tebe”, a ulaznica za tu manifestaciju koštaće euro.

Ministar prosvjete Damir Šehović ukazao je da je od ove godine novi segment Sajma, dvanaestog po redu, promocija karijernih prilika u Crnoj Gori.

„To je obaveza svih učesnika da na najbolji mogući način iskoriste ovu manifestaciju u poklušaju uvezivanja ponude i tražnje na crnogorskom tržištu rada“, rekao je Šehović na konferenciji za medije.

Kako je kazao, knjiga kao osnova Sajma najveće je blago civilizacije.

„U vremenima kada se živi brzo i nekad manje kvalitetno, knjigu moramo poštovati više nego ikad“, poručio je Šehović.

Direktor Izdavačke kuće „Nova knjiga“ Predrag Uljarević saopštio je da čitalačka publika iz cijele Crne Gore posjećuje Sajam.

On je ukazao da je do sada, u okviru pratećih programa, na Sajmu održano oko 600 književnih promocija, autorskih večeri i predstavljanja najznačajnih stvaralaca iz Crne Gore i regiona.

„U prethodnih 11 godina bilježimo ukupno više od 300 hiljada posjeta, što samo za sebe govori o mjestu koje Sajam zauzima kod čitalačke publike“, rekao je Uljarević.

On je saopštio da će na ovogodišnjem Sajmu, u saradnji sa portalom zaposli.me, biti otvoren novi segment, za promociju zapošljavanja u Crnoj Gori.

„Nudimo mogućnost firmama i kompanijama da promovišu svoje poslovne mogućnosti i slobodna radna mjesta“, naveo je Uljarević.

Danilo Popović iz portala zaposli.me je ocijenio da su kultura zapošljavanja i obrazovanja neumitni dio jednog isti proces.

„Ukoliko bi prosječni Crnogorac čitao mnogo više i imao mnogo jače obrazovanje, bio bi konkurentniji na tržištu rada“, objasnio je Popović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR