9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Knežević: Neću doći na sastanak kod Milatovića

Parlamentarni izbori 2023

Comments 8

Knežević: Neću doći na sastanak kod Milatovića

Autor: Antena M

  • Viber

Nosilac liste koalicije Za budućnost Crne Gore Milan Knežević kazao je da neće doći na sastanak kod predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića.

Milatović je za sjutra zakazao sastanak o ključnim temama za dalji razvoj države sa predstavnicima partija koje učestvuju na vanrednim parlamentarnim izborima.

Knežević je, na konvenciji ZBCG u Pljevljima, kazao da je Milatović zahvaljujući glasovima koalicije ZBCG i pozivu lidera Nove srpske demokratije (NSD) Andrije Mandića ostvario ubjedljivu pobjedu nad kandidatom Demokratske partije socijalista (DPS) Milom Đukanovićem i poručio da neće prisustvovati sastanku na koji je pozvan.

Knežević je rekao da su Pljevlja godinama unazad bila motorni zamajac, baklja otpora i slobode iz kojih su kretali u bitku protiv DPS-a.

“Zahvaljući vama i masovnim litijama koje ste pokrenuli sa Srpskom pravoslavnom crkvom, 30. avgusta smo zabili kolac protiv političkog vampira DPS i zato imamo obavezu da mu ne dozvolimo da se ponovo povampiri”, rekao je Knežević.

On je kazao da moraju čuvati tekovine od 30. avgusta, i da će njih najbolje čuvati koalicija ZBCG “jer ćemo ostati Srbi i ponosni na srpsku trobojku”.

Knežević je rekao da žele Crnu Goru u Evropskoj uniji i državu koja će sarađivati sa svim susjedima.

“Želimo Crnu Goru integrisanu u budućnosti našeg naroda koji bi trebalo da bude ravnopravan, da Srbi nikad više ne prođu kroz sigmatizaciju i depolitizaciju kao što je to bilo u vladavini Mila Đukanovića“, kazao je Knežević.

On je kazao da ZBCG obećava da će čim dođe na vlast, na prvoj sjednici Skupštine kroz izmjene i dopune Zakona o radu povećati osnovnu platu 13 odsto.

“Tako što ćemo vratiti topli obrok, zimnicu i regres i obeštetiti 90 hiljada naše sirotinje koja radi u megamarketima i mega lancima i koju tretiraju kao robove”, rekao je Knežević.

On je naveo da će uskladiti penzije sa platama uz rast neto zarade i to će značiti povećanje za 20 odsto.

“A kroz ozbiljne investicije sa kineskom kompanijom ćemo pokazati odgovornost prema sjeveru Crne Gore”, dodao je Knežević.

On je rekao da su u dogovoru sa Srbijom spremni da otvore dvije fabrike na sjeveru kako bi se oživio sjever.

Knežević je najavio i da će formirati i Ministarstvo protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Mandić je zahvalio građanima Pljevalja na podršci na predsjedničkim izborima i pokazali da su Pljevlja bila spremna da Srbin bude predsjednik Crne Gore.

Mandić je kazao da koalicija ZBCG ima veliku šansu da poslije 45 godina veliku funkciju obavlja Srbin.

„Čak i neki koji su se u predizbornim kampanjama predstavljali kao Srbi, kao što je to bilo 2020. godine, čim ih izaberu, oni su promjenili nacionalnu pripadnost i kazali da su nešto drugo”, rekao je Mandić.

Mandić je rekao da do isteka mandata lokalne vlasti u Pljevljima, neće biti nijedan nezaposleni Pljevljak.

On je rekao da su vođene kampanje protiv Demokratskog fronta, a da su dobili učešće u Vladi, sjever bi bio preporođen, kao i da i bi sjeverne opštine imale prioritet u ulaganju.

Predsjednik Opštinskog odbora NSD Pljevlja i izvršni direktor Rudnika uglja Milan Mijo Lekić je istakao da ništa nije učinjeno u sudstvu i u tužilaštvu, da se nijesu oslobodile institucije, ali da zato postoji 11. jun da se to promjeni.

Lider Radničke partije Maksim Vučinić je naglasio da se Crna Gora danas zaista vraća sebi i da će koalicija ZBCG biti nezaobilazan faktor u formiranju izvršne vlasti.

„Ovih dana aktivisti DPS-a idu po terenu i govore kako je Pokret Evropa sad preuzeo njihovu političku agendu. I kako je samo bitno da prođe 11. jun, a da se dva krila iste politike sastave“ kazao je Vučinić.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Labud Dabancvić

E Kneeviću ti si postao figura za pisanje i izmišljanje najružnjih riječi što se ruglu može reć.

sičija

Pipun veli da su " u dogovoru sa Srbijom spremni da otvore dvije fabrike na sjeveru kako bi se oživio sjever." Je li to na mala vrata da "vjenčaš" Crnu Goru sa Srbijom? Nesrećo božja, gubi se, kompleksašu. Izdajniče sa Mandićem, kakve Crna Gora nije zapamtila! Ti pričaš o EU??? Hahahaha.

pop

...pošto će ukinuti zadrugu...uzmi Dajkovića i pravo na Pink kod one Jeremićke da zabavljate većinsku Srbiju Vučićevu...jer oni ne mogu bez rijalitija...i obavezno se umotajte u trobojke...