15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podrška Glavnog grada za podizanje spomenika kraljici Jeleni

Podgorica

Tag Gallery
Comments 0

Podrška Glavnog grada za podizanje spomenika kraljici Jeleni

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

 Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković primio je danas princa Emanuela Filberta od Savoje, praunuka italijanske kraljice Jelene Savojske, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Vuković je saopštio da će Glavni grad podržati inicijativu za postavljanje spomenika kraljici Jeleni u Podgorici i dati puni doprinos što skorijoj realizaciji tog projekta.

“Siguran sam da će to biti jedan simboličan gest učvršćivanja i produbljivanja prijateljskih odnosa dvije države koje vežu bogata istorija i posebni odnosi kraljevskih dinastija” - istakao je Vuković.

''On je naglasio da će gradska uprava u narednom periodu intenzivirati aktivnosti u cilju opredjeljivanja adekvatne lokacije i usvajanja odluka od strane Gradskog parlamenta kako bi se što prije stekli i formalni uslovi za postavljanje spomenika.

Vuković je tokom sastanka princu od Savoje uputio inicijativu da se pored podizanja spomenika u znak sjećanja u narednom periodu odredi i zajednički realizuje obilježavanje Dana kraljice Jelene''- navedeno je u saopštenju.

Princ Emanuel Filberto Savojski je zahvalio Vukoviću na podršci za podizanje spomenika kraljici Jeleni u Podgorci i pozdravio inicijative koje treba preduzeti u tom pravcu u periodu koji predstoji.

On je istakao da italijanski narod posebno cijeni i vrednuje kraljicu Jelenu i njenu istorijsku ulogu i značaj, dodajući da je stoga jako važno da mlade generacije budu upućene i upoznate sa njenim dobročinstvima i djelima kojima je ona zauzela posebno mjesto u istoriji obje države.

Sagovornici su se saglasili da u narednom periodu intenziviraju saradnju u cilju realizacije dogovorenih zajedničkih aktivnosti i nastavka rada na daljoj afirmaciji djela kraljice Jelene Savojske.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR