10 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počela kampanja "Kesa je više previše", podijeljeni cegeri

Izvor: Foto: Pg Biro

Podgorica

Tag Gallery
Comments 0

Počela kampanja "Kesa je više previše", podijeljeni cegeri

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Glavni grad Podgorica je danas i zvanično pokrenuo kampanju "Kesa je više previše" na zelenoj pijaci TC Pobrežje gdje su podijeljeni besplatni cegeri kako bi podstakli sugrađane da naprave prvi, veliki korak, koji će u krajnjem imati za cilj podizanje svijesti o štetnom uticaju plastičnih kesa.

Tom prilikom zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić govorila je o značaju ove akcije za društvo u cjelini i važnosti promjene svijesti i ponašanja potrošača.

"Glavni grad je pokrenuo kampanju Kesa je više previše koja predstavlja kontinuitet svih naših prethodnih akcija u cilju zaštite životne sredine. Ono što je cilj Glavnog grada – jeste da ove akcije sprovodimo redovno.

Vidjeli ste da se na cegerima nalazi logo našeg nedavno održanog Podgoričkog proljećnog Pazara i upravo to je i zamisao, da besplatno dijelimo cegere na kojima će se nalaziti logo manifestacija i projekata Glavnog grada. Ova kampanja će se upravo tako i finansirati, dakle, iz sredstava koja se izdvajaju za promovisanje naših projekata", istakla je Vujačić.

Ona je podsjetila da je "navika" upotrebe cegera bila prisutna godinama unazad, kada je ceger bio neizostavni predmet u svakom domaćinstvu i pozvala građane da sve više pribjegavaju upotrebi cegera i papirne ambalaže, te daju svoj doprinos naporima svih gradskih preduzeća, sa ciljem očuvanja sredine u glavnom gradu jedne ekološke države.

"Naša ideja je da smanjimo upotrebu plastičnih kesa, kojih zaista ima previše i nijesmo ponosni na one slike koje gledamo naročito u zimskim mjesecima, bez obzira na nadljudske napore naših kolega iz privrednog društva Čistoća kojima smo zahvalni na velikom trudu i radu.

Nama je potrebna podrška naših sugrađana, privrednog sektora, koji uvijek podržavaju akcije Glavnog grada, kako bi smanjili upotrebu plastičnih kesa. Svakako potrebna nam je i podrška medija kako bi edukativno djelovali na cjelokupno društvo jer smo sigurni da jedino na taj način, udruženo možemo ovu akciju sprovesti, onako kako smo je zamislili i da ona u krajnjem može biti uspješna", zaključila je Vujačić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR