21 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ideja da Podgorica dobije umjetnički kvart

Izvor: Foto: podgorica.me

Podgorica

Comments 0

Ideja da Podgorica dobije umjetnički kvart

Izvor: Dnevne novine

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Adaptacijom zgrade Robne kuće Beograd u Modernu galeriju, uži centar grada u potpunosti bi izmijenio izgled. Time bi dobili pravi umjetnički kvart u strogom centru grada, gdje bi u užem krugu imali Biblioteku, Banju, Gradsko pozorište, kazala je u razgovoru za Dnevne novine gradska sekretarka za kulturu Ana Medigović.

Spor oko vlasništva nad zgradom nekadašnje Robne kuće Beograd konačno je riješen u korist Glavnog grada, a prema riječima gradske sekretarke za kulturu Ane Medigović postoji mogućnost da se taj prostor adaptira za potrebe Moderne galerije.

“To je za sada samo na nivou ideje. Prvo je potrebno sa strukom provjeriti da li je to uopšte izvodljivo. Konsultovaćemo stručnjake, ljude koji se bave projektovanjem galerijskih prostora da li postoje uslovi za to. Ako to bude moguće biće to zaista sjajno. Centar bi time u potpunosti izmijenio izgled i zajedno sa Art galerijom dobili bismo pravi umjetnički kvart u krugu sa Bibliotekom, Banjom, Gradskim pozorištem.

Otkako je stupila na mjesto gradske sekretarke za kulturu proteklo je manje od godinu, a Medigović ističe da je pored redovnih aktivnosti u Sekretarijatu za kulturu i sport Glavnog grada najviše vremena provela pokušavajući da uvidi što su mane a što prednosti lokalne kulture i gdje bi se moglo intervenisati da kultura grada bude što bolja.

“Ono što želim da naglasim je da mi je zahvaljujući dobrom radu prethodne uprave u Sekretarijatu posao znatno olakšan. S druge strane, moram da istaknem i da imam veliko povjerenje i podršku uprave glavnog grada, gradonačelnika Ivana Vukovića i njegovih zamjenika, da sve nove inicijative sprovedem u djelo”, kazala je ona.

Nedostatak novca ono je što se najčešće prepoznaje kao glavni problem kada je riječ o kulturi, ali Medigović smatra da to ne mora biti pravilo.

“Za dobre i kvalitetne programe novac ne smije da bude prepreka, a vjerujem i da uvijek postoje inicijative koje malo koštaju, a donose veliki odjek. Podsjetiću vas na Novogodišnji pazar, u čijoj realizaciji nisam direktno učestvovala, ali na tom primjeru smo svi uvidjeli da se sa vrlo malo novca i za kratko vrijeme može postići puno”, istakla je Medigović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR