Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Podgorica: Zabjelo bilo pod vodom, svi iz službe zaštite u pripravnosti

| Postavio/la: Milena Aprcović

Pogledajte fotografije i snimke iz Glavnog grada.

Podgorica: Zabjelo bilo pod vodom, svi iz službe zaštite u pripravnosti Blok 9

Na teritoriji Glavnog grada padavine nijesu izazvale veće probleme, kazao je načelnik Službe zaštite i spašavanja Goran Janković.

"Sve su to neke redovne aktivnosti koje preduzimaju pripadnici Službe kada su veće padavine. Kompletna jedinica je u pripravnosti. Imamo 20ak ljudi koji su pripravni na dvije lokacije, jedna je u centru, a druga preko Morače i u krugu Radoja Dakića. Svi naši kapaciteti -pumpe, specijalizovana vozila i čamci, sve je u pripravnosti", kazao je on.

Za sada nema zahtjeva da pomognu kolegama u drugim gradovima, kaže on. 

"U stalnim smo kontaktima sa Direktoratom za vanredne situacije kao i sa kolegama iz opštinskih službi zaštite, na raspolaganju smo kao i uvijek", kazao je Janković, dodajući da su kritične tačke u Podgorici Lužnica, tok Morače i Zete i Savin potok u Maslinama. 

Ekipe “Putevi” su do sada imali intervenciju na čišćenju odrona na putnom pravcu Vranjske njive – stari put za Danilovgrad, a trenutno rade na iskopu drenažnog kanala u Ulici Vladiira i Kosare, kao i na uklanjanju odrona i čišćenju saobraćajnice u Mosorskoj ulici..

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije sa Zabjela i iz podgoričkog naselja Blok 9, na kojima se vidi da su ulice na kratko, tokom najjačeg pljuska bile paralisane.

Zabjelo
Zabjelo

Voda se sada povukla i saobraćaj u Glavnom gradu normalno funkcioniše. 

Ostavi komentar

0/300