12 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Opet na istom mjestu, pod morem crvenih barjaka"

Podgorica

Tag Video
Comments 1

"Opet na istom mjestu, pod morem crvenih barjaka"

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Glavni grad Podgorica organizovao je veličanstveni doček crnogorskih vaterpolista koji su osvojili bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

Okupljenim građanima obratio se gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković:

“Skoro trinaest godina nakon istorijske Malage, evo nas opet na istom mjestu, istim povodom, pod morem crvenih barjaka, ujedinjeni svi kao jedan, i crnogorski jug i crnogorski sjever, i more i planine, i staro i mlado, za naše sjajne momke i za našu Crnu Goru", istakao je gradonačelnik.

U ime Glavnog grada, koji je organizator ove veličanstvene proslave koristim priliku da se zahvalim što ste došli u ovolikom broju da pozdravite naše sportske heroje, rekao je on. 

"Juče negdje u ovo doba semafor na bazenu u Budimpešti je pokazivao 8:4 za Hrvatsku i mnogi od nas su se tada pokolebali i mislili da nećemo doći do pobjede, ali ne i ovi momci. I kad je bilo najteže proradio je crnogorski ratnički duh, proradio je inat i ponos i krenula je serija golova, sve do onoga posljednjeg našeg sjajnog Aleksandra Leke Ivovića za 10:9 i novu evropsku medalju.

I kao što smo juče brinuli za pobjedu, tako smo i kada se opraštala ona zlatna generacja predvođena braćom Janović, selektrom Gojkovićem, sjajnim Šćepanovićem i Tonijem Petrovićem, brinuli smo za budućnost našeg vaterpola. Međutim nakon sinoćne utakmice, nakon onakve pobjede, sa mladima – Spaićem, Vidovićem i našim momcima koji tek stasavaju, ja sam siguran sam da nema razloga za brigu i da će se zlatni niz crnogorskog vaterpola koji do sad uvezuje  Malagu, Barselonu, Beograd, Ajndhoven i Budimpeštu nastaviti još dugo godina. U ime svih vas još jednom čestitam našim igračima na čelu sa našim sjajnim kapitenom Draškom Brguljanom. Želio bih da čestitam i članovina našeg stručnog štaba na čelu sa selektorom Gojkovićem. 

Dozvolite mi na kraju, odavde, iz srca Podgorice da zahvalim našoj Boki Kotorskoj koja je iznjedrila ove momke, da zahvalim Primorcu, da zahvalim Jadranu, da zahvalim Budvi, i da obećam da ćemo i mi u Podgorici, što da ne i u Nikšiću, Baru, Bijelom Polju u narednim godinama stvarati sportske talnte koji će da ojačaju kadrovsku bazu naše vaterpolo reprezentacije i učini da on još dugi niz godina postane naš najtrofejniji sport. Dragi prijatelji, neka nam je srećna još jedna evropska medalja i neka je vječna Crna Gora", rekao je Vuković. 

Podsjećamo, upravna zgrada Glavnog grada večeras je osvijetljena crveno u čast osvajanja bronzane medalje naših “ajkula” na Evropskom prvenstvu.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Bravo Gradonačelniče

Podśetio si u nekoliko momenata u toku govora na Slavka