3 °

max 15 ° / min 1 °

Petak

03.04.

15° / 1°

Subota

04.04.

18° / 8°

Nedjelja

05.04.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.04.

20° / 7°

Utorak

07.04.

20° / 5°

Srijeda

08.04.

21° / 6°

Četvrtak

09.04.

21° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Usvojen Strateški plan razvoja Podgorice za period 2020- 2025.

Podgorica

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Usvojen Strateški plan razvoja Podgorice za period 2020- 2025.

Strateški plan razvoja Podgorice za period 2020.do 2025. usvojen je na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada.

Tom prilikom menadžer grada Marjan Junčaj istakao je da se radi o kvalitetnom krovnom dokumentu koji je apsolutno usklađen sa Strategijom regionalnog razvoja Crne Gore i Zakonom o regionalnom razvoju, kao i Pravilnikom o metodologiji za izradu strateškog plana razvoja jedinice lokalne samouprave.

“Strateški plan razvoja je pripremljen kroz participativni proces uz učešće ključnih predstavnika zainteresovanih strana i usklađen sa Strategijom regionalnog razvoja i ostalim nacionalnim i regionalnim politikama, strategijama i planovima. Svjesni naše obaveze da građanima Podgorice i svima onima koji Podgoricu vide kao grad u koji žele da ulože svoj kapital, ponudimo viziju kako će Glavni grad Crne Gore izgledati za 5 godina, temeljno i odgovorno smo pristupili izradi dokumenta koji je danas pred vama”, naglasio je Junčaj.

“Glasanjem za ovaj dokument glasate za kontinuitet politike razvoja, stabilnosti, bezbjednosti i njegovanja dobrih odnosa među građanima. Istovremeno, glasate za stvaranje povoljne klime za privlačenje domaćih i stranih investicija i time otvaranje novih radnih mjesta za naše sugrađane. Glasanjem za Strateški plan razvoja Podgorice glasate za nastavak stabilnosti budžeta, za nastavak realizacije višegodišnjih kapitalnih projekata. Glasate za biznis zone, održive i obnovljive izvore energije, efikasnu zaštitu životne sredine i kvalitetno upravljanje otpadom, razvijenu i efikasnu saobraćajnu infrastrukturu, modernizaciju u svim oblastima života i djelovanja, razvijenu kulturu i sport, efikasnu zdravstvenu i socijalnu zaštitu, jednake mogućnosti za sve naše građane”, zaključio je  Junčaj.

O projektima koji su sastavni dio Strateškog plana razvoja Podgorice govorili su i sekretarka za saobraćaj Lazarela Kalezić, budući da je modernizacija gradskog prevoza jedno od strateških opredjeljenja Glavnog grada, kao i direktor gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija Filip Makrid, budući da je Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, kako po značaju, tako i po vrijednosti, ocjenjen kao projekat vijeka za Podgoricu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR