11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stara Zlatica dobila zelenu oazu

Podgorica

Tag Gallery
Comments 0

Stara Zlatica dobila zelenu oazu

Autor: Antena M

  • Viber

Površina koja je služila za odlaganje otpada, nefunkcionalna i zapuštena, dobrim projektovanjem i realizacijom radova po projektu, pretvorena je u zelenu oazu, koja će građanima Stare Zlatice biti mjesto za odmor i uživanje u prirodi, saopšteno je iz PG biroa.

"Kako bi se ova površina privela namjeni, iz gradskog preduzeća Zelenilo doo navode da je bilo neophodno bilo prvenstveno izvesti pripremne radove na čišćenju površine i sanitarnoj sječi i orezivanju žbunja i drveća. Nakon pripremnih radova izgrađene su  šetne staze nasute slojem  rizle, ugrađen je parkovski mobilijar, klupe i korpe za otpatke ali i piknik set – sto i klupa, kako bi se posjetioci u potpunosti mogli prepustiti uživanju. Cijeli prostor ograđen je rustičnom ogradom sa morednim detaljima koji cijelom prostoru daju specifičan izgled.

Kako bi se dodatno opleminila površina, izvršena je sadnja ukrasnog drveća i žbunja i sjetva travnjaka, a da se biljni materijal održi u dobrom vitalnom stanju tokom vrelih ljetnjih mjeseci, ugrađen je i hidrosistem", piše u saopštenju.

Kako je navedeno, vrijednost realizacije ovog projekta iznosila je 11.500 eura, a iz gradskog preduzeća Zelenilo doo izražavaju nadu da će korisnici ove površine, nakon okončanja epidemije koronavirusa, uživati i brinuti o njoj kao o svom dvorištu.

Sve fotografije možete pogledati na ovom linku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR