11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bulevar Džordža Vašingtona bogatiji za 22 stabla

Izvor: Antena M

Podgorica

Tag Gallery
Comments 0

Bulevar Džordža Vašingtona bogatiji za 22 stabla

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

U okviru akcije ''Moje drvo za planetu’’ kompanija Amplitudo u saradnji sa Ministarstvom nauke i Američkom privrednom komorom zasadila je danas 22 stabla platana na Bulevaru Džordža Vasingtona, simbolično obilježavajući Svjetski dan zaštite životne sredine.

U saradnji sa doo "Zelenilo’’ brojne sadnice platana donirali su privredna preduzeća, ministarstva i gradjani.

Ministarka nauke Sanja Damjanović navela je da je su ključni elementi za održivi razvoj planete nauka i inovacije,a projekat "Moje drvo za planetu’’ posebno je raduje.

"Posebno me raduje da je ovo jedan od projekata kojije podržalo naše ministarstvo. Inače, Vlada Crne Gore radi intezivno na jačanju inovativnog eko sistema u više segmenata. Podržaćemo infrastrukturu, naučno tehnološki park i već sljedeće nedjelje Predsjednik Vlade Crne Gore će ozvaničiti početak rada ove važne infrastrukture . Radimo intezivno na sjajnim zakonima za podršku inovacija, koji će uskoro biti dostupni našoj inovativnoj zajednici. Takodje želimo da podstaknemo iI našu finansijsku podršku našoj inovativnoj a posebno IT zajednici. To čemo uraditi kroz posebnu instituciju, tzv. Fond za inovacije,i na ovaj način želimo da se naša inovativna kompanije registruju u Crnoj Gori a ne van nje’’, navela je ministarka Damjanović.

U akciji sadjenja platana na bulevaru Džordza Vašingtona učestvovali su ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing- Rajke gradonačelnik podgorice Ivan Vuković, ministar odbrane Predrag Bosković i ministarka nauke Sanja Damjanović.

Vrijednost zasadjenih stabala je 2.750 eura.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR