15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Građani se žalili na buku: Kafići u Siti kvartu ubuduće će raditi kraće

Podgorica

Comments 1

Građani se žalili na buku: Kafići u Siti kvartu ubuduće će raditi kraće

Autor: Antena M

  • Viber

Stanovnici dijela City kvarta, tačnije predsjednici skupština etažnih vlasnika stambenih zgrada kompleksa Unistan II obratili su se Glavnom gradu sa inicijativom za rješavanje problema sa kojim se stanovnici tog dijela Podgorice suočavaju već osam godina.

"Naime, radi se o nesnosnoj buci prouzrokovanoj radom velikog broja ugostiteljskih objekata u ovom stambenom kompleksu, te iz istih razloga konstantnom problemu prebukiranosti postojećeg parkinga i masovnom nepropisnom parkiranju. Iz tih razloga veliki broj vlasnika stanova u ovom dijelu grada bio je prinuđen da prodaje svoje stanove i preseli se u neki drugi dio Podgorice.

Imajući u vidu neprijatnosti koje naši sugrađani svakodnevno trpe ne samo zbog ovih problema, već i zbog često nedoličnog ponašanja posjetilaca pomenutih ugostiteljskih objekata, nadležni organi Glavnog grada donijeli su odluku da se prema Skupštini Glavnog grada uputi inicijativa za izmjenu Odluke o radnom vremenu, što bi podrazumijevalo da se za ovu zonu uvede poseban režim i da se rad ugostiteljskih objekata ograniči do 22:00 sata", navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Glavni grad je nadležnom Sekretarijatu za saobraćaj proslijedio zahtjev upravnika ulaza u stambenim zgradama kompleksa Unistan I koje se nalaze u Univerzitetskom kompleksu, u neposrednoj blizini studentskih domova, a koji se odnosi na izmještanje postojećih rampi na unutrašnjem parkingu pomenutih stambenih zgrada.

"Budući da bi se na ovaj način riješili brojni problemi ovog dijela grada, a naročito oni koji se odnose na nepropisno parkiranje od strane lica koja ne posjeduju stambene jedinice u ovom kompleksu, što za posljedicu ima nemogućnost stanara da nesmetano koriste parking prostor ispred svojih lamela, resorni Sekretarijat za saobraćaj dao je pozitivno mišljenje na ovaj prijedlog i izdao neophodnu saglasnost u cilju njegove realizacije", navodi se u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

maestro

To za buku podržavam ali gospodo iz " City kvarta" što se tiče parkinga kad idete na posao u dio grada Preko morače razmislite kako je nama kad navalite svi (ne samo vi) ovamo sa kolima a onda mi koji živimo ođe nemamo đe da se parkiramo, tako da batalite tu priču pa kad prestanete da uzurpirate druge djelove grada onda tražite od opštine što oćete, jer i mi ovamo možemo da podnesemo inicijativu pa ćete biciklima,trotinetima ili pješke na posao !