16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novi web portal Glavnog grada od danas dostupan svim građanima

Podgorica

Comments 0

Novi web portal Glavnog grada od danas dostupan svim građanima

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Glavni grad Podgorica danas je dobio novu zvaničnu web stranicu.

Tim povodom održana je press konferencija na kojoj je predstavljen novi portal Glavnog grada o čemu su govorili direktor Centra za informacioni sistem Džemal Lekić i rukovodilac Službe za odnose s javnošću Danilo Rakočević.

Prilikom prezentacije novog web portala Glavnog grada rukovodilac Službe za odnose s javnošću Danilo Rakočević saopštio je da je riječ o portalu savremenog  dizajna, interaktivnog karaktera i portalu kojeg karakterišu značajna unapređenja i jednostavnost u radu, u odnosu na prethodni.

„Novi web portal predstavlja kvalitetnu i sadržajnu platformu koja će se ubuduće konstantno nadograđivati i ažurirati novim sadržajima, elektronskim servisima i apikacijma prateći savremene trendove iz oblasti elektronskog komuniciranja i informisanja“, istakao je Rakočević naglašavajući da Glavni grad na ovaj način nastavlja da gradi prepoznatljiv imidž otvorene i transparentne lokalne uprave i da je to strateško opredjeljenje i kurs koji će Glavni grad apsolutno slijediti i u narednom periodu.

„Nastavićemo i u narednom periodu da radimo na poboljšanju i unaprjeđenju sistema i  da se trudimo da kreiramo nove kanale komunikacije kako bi gradsku upravu što više približili građanima i široj javnosti, a današnjim predstavljanjm novog sajta Glavnog grada svakako da smo napravili značajan korak u tom smjeru i ovo je samo još jedna dodatna potvrda i legitimacija Glavnog grada kao otvorene, moderne i transparentne lokalane uprave“, zaključio je Rakočević.

Direktor CIS-a Džemal Lekić, kazao je da novi portal posjeduje novu strukturu i bazu podataka, koji omogućavaju dalju nadogradnju i uvezivanje sa velikim brojem informacionih sistemima.

‘’Bavili smo se istraživanjem navika posjetilaca, pa se možemo pohvaliti da je ovaj portal nastao po mjeri onih koji ga posjećuju. Statistika za prethodnih 6 mjeseci pokazuje da je postojeći portal posjetilo oko 200.000 građana, koji su u prosjeku dva i po puta posjetili sajt u prethodnom periodu i pregledali skoro milion stranica.Ono što je interesantno poređenje jeste da su polugodišnji pokazatelji o broju posjeta u 2020. ekvivalentni su ukupnim brojem godišnjih u ranijim godinama”,  kazao je direktor CIS-a Lekić.

"Rast interesovanja javnosti pokazuje da građani prepoznaju povećanje aktivnosti Gradske uprave, a s druge strane, nama je bio pokazatelj da moramo pružiti kvalitetniji servis za komunikaciju", navedeno je u saopštenju Glavnog grada. 

Novi portal ima verziju i na engleskom jeziku, koja će sadržati informacije bitne za turiste, kao i potencijalne investitore.

„Siguran sam da će novi portal biti vrlo posjećen, praćen i da će i ostale lokalne uprave možda slijediti naš primjer, a mi ćemo se s druge strane truditi da budemo ažurni i  aktuelni, naročito u onom dijelu koji se tiče obavještavanja i informisanja građana o svim događajima i aktivnostima gradske uprave, ali i otvoreni za sve dobronamjerne sugestije i prijedloge koji će doprinijeti kvalitetnijem radu i funkcionisanju Glavnog grada“ zaključio je direktor CIS-a Džemal Lekić.

Novi sajt dostupan na  web adresi www.podgorica.me.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR