16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U toku postavljanje novih polupodznemnih kontejnera na više lokacija u Podgorici

Podgorica

Comments 0

U toku postavljanje novih polupodznemnih kontejnera na više lokacija u Podgorici

Autor: Antena M

  • Viber

Gradsko preduzeće “Čistoća" počelo je radove na ugradnji 31 polupodzemnog kontejnera, od čega je 25 posuda zapremine 5m3 i 5 posuda  zapremine 3m3, kao i jedna namjenska posuda za odlaganje "suve" i "mokre". frakcije, zapremine 5m3 na 20 utvrđenih lokacija, saopšteno je iz PG biroa.

"Ekipe "Čistoće" do sada su montirale osam kontejnera na sljedećim lokacijama: Bulevar Pera Ćetkovica, Ulica Buda Tomovića (kod novog parka), Studentska ulica(kod univerzitetskih stambenih jedinica) i Bulevar Stanka Radonjića. Radovi na uređenju površine  oko montiranih kontejnera privode se kraju, nakon čega će posude za otpad biti spremne za korišćenje.

Preostali kontejneri biće montirani do kraja avgusta, na lokacijama na kojima je nakon ispitivanja terena utvrđeno da je ugradnja moguća, s obzirom na to da nema podzemnih instalacija.  Dio posuda za otpad predviđen je za nastavak koncepta primjene primarne selekcije, odnosno odlaganja otpada na "suvu" i "mokru" frakciju, te će na pojedinim lokacijama biti montirani pored postojećih polupodzemnih kontejnera", piše u saopštenju.

Ekipe gradske ‘’Čistoće’’ danas su takođe sprovele i akciju pranja pliupodzemnih kontejnera na 21 lokaciji u blokovima V, VI i XI i to na bulevarima Džordža Vašingtona i Mihaila Lalića, kao i ulicama Meše Selimovića Velimira Terzića, Đoka Miraševića, Milutina Vučinića, Sima Barovića, Vlada Ćetkovića i Slovačkoj ulici.

"Podsjećamo, naše sugrađane da je posuda za ‘suvu’ frakciju namijenjena za odlaganje papira, kartona, plastike, metala i stakla, dok je posuda za ‘mokru’ frakciju namijenjena za odlaganje svih vrsta komunalnog otpada koje nijesu sadržane u suvoj frakciji komunalnog otpada (otpad koji je po svom sastavu uglavnom mokar zbog prisustva ostataka hrane, materija organskog porijekla, baštenskog otpada, proizvoda za higijenu i sl), ne uključujući kabasti otpad i jestiva ulja i masti", piše u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR