15 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

21° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Otvoren Podgorički park- autentična zelena oaza u srcu grada

Podgorica

Comments 0

Otvoren Podgorički park- autentična zelena oaza u srcu grada

Autor: Antena M

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, večeras je otvorio Podgorički park - novu zelenu oaza u srcu grada i zasigurno jednu od najljepših autentičnih parkovskih površina u Podgorici, saopšteno je iz Glavnog grada.

Park se prostire na 10.000 m2 od mosta Milenijum do Moskovskog mosta i dobiće svoj prirodni nastavak sve do mosta Gazela.

Gradonačelnik Vuković istakao je da je Podgorica večeras dobila najljepši park koji nosi naziv Podgorički park upravo zbog autohtonih biljnih vrsta poput murve, iglica, džanje, šipka i drugih, koje su u njemu zasađene, odnosno svega onoga što nas asocira na Podgoricu i za šta smo na jedan način emotivno vezani.

“Vrijednost ove investicije prevazilazi 110.000 eura, a ovaj park će se graditi u dvije faze. Za sada je završena prva faza, koja se prostire od mosta Milenijum do Moskovskog mosta, a planirano je se park uredi sve do mosta Gazela, tako ćemo dobiti jednu novu oplemenjenu zelenu površinu”, istakao je gradonačelnik i izrazio posebno zadovoljstvo što je ovo mjesto dobilo potpuno novi izgled i funkciju.

“Naši sugrađani su dobili još jedan prostor za rekreaciju, za uživanje u prirodi i nadam se da će se odgovorno odnositi prema toj činjenici i čuvati ovaj vrijedan mobilijar”, naglasio je Vuković.

Prostor je, navode, opremljen urbanim parkovskim mobilijarom kojeg čine: ljuljaška, ležaljke, set sto i klupe, cik-cak klupe, klupe sa naslonom, korpe za otpatke. Izgrađene su pergole sa rešetkom za puzavice i pergole za portune. Na metalnoj konstrukciji ugrađen je plato od dekinga, dok je prostor prema rijeci Morači ograđen drvenim stubovima na kojima je ugrađena solarna rasvjeta.

Gradonačelnik je, kako se dodaje u saopštenju, posebno zahvalio Ministarstvu odbrane Crne Gore koje je dalo značajan doprinos u realizaciji ovog projekta. On je iskazao i posebno poštovanje za predan rad i trud zaposlenih u gradskim preduzećima Zelenilo i Komunalne usluge koji su vrijedno radili i u otežanim uslovima, kako bi se ovaj projekat završio u planiranom roku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR