8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predviđen i objekat za kremiranje: Završeno idejno rješenja za Novo gradsko groblje na Ćemovskom polju

Podgorica

Comments 0

Predviđen i objekat za kremiranje: Završeno idejno rješenja za Novo gradsko groblje na Ćemovskom polju

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Završena je izrada idejnog rješenja za Novo gradsko groblje na Ćemovskom polju, nakon čega će gradsko preduzeće „Pogrebne usluge“ krenuti u  postupak izrade Glavnog projekta, saopšteno je iz Glavnog grada. 

Predviđeno je da novo gradsko groblje ima 18.412 grobnica, odnosno 39.369 novih grobnih mjesta.

Takođe, idejnim rješenjem predviđenо je da površina kompleksa groblja iznosi 296.000 m2, te da budu označene faze realizacije, i to: I-Faza  i II-Faza.

"Prijedlog rješenja grobnog kompleksa može se svrstati u kombinovani tip, koji sadrži elemente parkovskog i arhitektonskog groblja.

Shodno Zakonu o planiranju prostora i izgradnje objekata, u okviru navedene lokacije predviđena je izgradnja: pristupnog trga sa objektima za specijalne usluge i trgovinu, kompleksa trga za ispraćaj sa kapelama, krematorijuma, rozarijuma, osarijuma, kolumbarijuma, aleje zaslužnih i uglednih građana, kao i parkovskog linearnog zelenila.Na grobnim parcelama su prikazane vrste i strukture grobnih mjesta  ̶  grobnice sa predukopom i grobnice sa ukopom odozgo.

Prema planu, posebna pažnja je posvećena dizajniranju trgova i slobodnih površina groblja kroz odgovarajuće projekte pejzažne arhitekture".

Na lokaciji se nalazi objekat za kremiranje, kao i mjesta za ukop urni – rozarijumi (ukop u zemlju) i kolumbarijumi (ukop u zid).

Podsjećaju da je, Novim DUP-om, izmjenama i dopunama u tom dijelu, određeno je da lokacija za Novo groblje bude Ćemovsko polje, u zahvatu od 36 ha (36.000), na području KO Dajbabe.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR