15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uskoro postavljanje čelične konstrukcije na novom pješačkom mostu na Morači

Podgorica

Comments 0

Uskoro postavljanje čelične konstrukcije na novom pješačkom mostu na Morači

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Radovi na pješačkom mostu na Morači koji će povezati staro postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda sa novim, u okviru izgradnje Sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici odvijaju se po predviđenom planu, saopšteno je iz Glavnog grada.

"Trenutno se izvode radovi na prvom od tri dijela čelične konstrukcije koju će most imati, a postavljena je pomoćna skela preko koje će se ta konstrukcija i montirati. Ova faza radova trajaće do sredine oktobra. Nakon toga slijedi montaža limova i izrada spregnute konstrukcije ploče mosta, izrada ograde mosta, montaža hidrotehničkih i elektro instalacija na mostu", navedeno je u saopštenju.

Svi ovi radovi, kako je saopšteno trebalo bi da budu završeni do kraja tekuće godine, nakon čega će se raditi na izgradnji preostale infrastrukture. 

Vrijednosti ovog dijela projekta izgradnje Sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici iznosi 1.9 miliona eura, a planirano je da bude završen do septembra 2021. godine. 

"Imajući u vidi da je izvođač radova kompanija Bemax, vjerujemo da će svi radovi biti završeni i prije ugovorenog roka. 

Podsjećamo, most će biti dugačak 125 metara, sa najvećim rasponom od 75 metara i širok 6.4 metra. Jedan kraj izlazi na Ulicu 8. Marta kod „Hemomonta“, a drugi na Ulicu Vukašina Markovića. Most će, osim za prenos hidrotehničkih instalacija sa desne na lijevu obalu rijeke, služiti i kao pješačka zona, imaće dvije biciklističke staze i biće prilagođen osobama sa invaliditetom", saopšteno je iz Glavnog grada.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR