6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gradski saobraćaj PG novčano kažnjen i isključen sa linije 48 sati

Podgorica

Comments 0

Gradski saobraćaj PG novčano kažnjen i isključen sa linije 48 sati

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Saradnjom Komunalne policije i Komunalne inspekcije Glavnog grada danas je obavljena kontrola javnog gradskog prevoza na liniji 54 b koju obavlja „Gradski saobraćaj PG d.o.o.” i tom prilikom je utvrđeno da vozač izdaje stare vozne karte koje nijesu u skladu sa Ugovorom o uvođenju elektronske vozne karte na teritoriji glavnog grada, navedeno je u saopštenju. 

Inspektor za drumski saobračaj je, kako je navedeno, shodno Zakonu o prevozu u  drumskom saobraćaju i Odluke o linijskom  gradskom i prigradskom prevozu putnika isključio vozilo sa navedene linije na 48 sati i izrekao novčanu kaznu pravnom licu u iznosu od 1.200 eura.

Pripadnici komunalnih gradskih službi su ovom prilikom u skladu sa zakonskim ovlašćenjima djelovali u civilu, zbog činjenice a da je takav rad u ovakvim situacijama mnogo operativniji i efikasniji, navedeno je u saopštenju.

"Glavni grad je i na ovaj način pokazao odlučnost u namjeri da se sve negativne prakse iz prethodnog perioda, kada je u pitanju javni gradski prevoz apsolutno eliminišu, kako bi se u toj oblasti konačno uveo red u najboljem interesu Grada i svih građana Podgorice.

Naglašavamo da će Glavni grad, kao što je to radio i do sada, nastaviti da štiti javni interes i da doprinosi većem kvalitetu života u svim oblastima, bez obzira na pokušaje ucjena i vršenja pritiska na gradsku upravu putem medija kada je riječ o pojedinim prevoznicima kojima su povjereni poslovi gradskog prevoza.

I ovom prilikom naglašavamo da je Glavni grad ozbiljna institucija, tako da ćemo prilikom kreiranja javnog poziva za povjeravanje obavljanja poslova linijskog gradskog i prigradskog saobraćaja i tu činjenicu sa posebnom pažnjom uzeti u razmartanje", zaključeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR