10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković: Rekonstrukcija prve faze puta Orahovo - Kučka korita značajan doprinos turizmu

Podgorica

Comments 0

Vuković: Rekonstrukcija prve faze puta Orahovo - Kučka korita značajan doprinos turizmu

Autor: Bojana Vojinović

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković danas je obišao radove na putnom pravcu Orahovo - Građen - Kučka korita, saopšteno je iz Glavnog grada. 

Oni su kazali da je tom prilikom gradonačelnik podsjetio da je na području Kuča u posljednjih nekoliko godina izvršena sanacija velikog broja seoskih saobraćajnica i istakao da je sanacijom puta od Orahova do Korita u dužini od 2,5 km završen još jedan važan projekat kada je riječ o ovom dijelu Podgorice. 

„U pitanju je jedna vrlo važna saobraćajnica, ne samo za Kuče, nego i za Podgoricu u cjelini, jer vjerujemo da se, kada ova sabraćajnica bude rekonstruisana u potpunosti, otvara potpuno nova perspektiva turističkog razvoja ovog dijela grada.

Investicija je vrijedna preko 200.000 eura i do kraja mandata ove gradske uprave će biti saniran i ostatak puta, čime će biti završen kapitalni projekat na planu saobraćajne infrastrukture u Kučima“, saopštio je Vuković i izrazio posebnu zahvalnost predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću na podršci prilikom realizacije ovog projekta.

On je najavio da će u dogledno vrijeme početi i rekonstrukcija puta koji vodi prema Koritima iz pravca Tuzi. 

„Vjerujem da u narednih godinu možemo zatvoriti „prsten“ oko Korita što će biti jedna izvanredna turistička atrakcija i nemam dilemu da će umnogome doprinijeti razvoju našeg grada“, kazao je Vuković i dodao da mu je drago da se ovaj projekat privodi kraju, podsjećajući na nedavno preminulog predsjednika Fonda za razvoj Kuča, Radomira Prelevića, koji je dao značajan doprinos kada je u pitanju razvoj Kuča.  

Direktor privrednog društva Putevi d.o.o. Radenko Bulatović, kako je navedeno, izrazio je zadovoljstvo zbog završetka radova na prvoj fazi asfaltiranja ovog putnog pravca, navodeći da su radovi obuhvatali uklanjanje oštećenog asfaltnog kolovoza, pripremu podloge za asfaltiranje, izradu izravnavajućeg sloja i iscrtavanje horizontalne signalizacije.

Mještanin Vladimir Đurović kazao je da su mještani Kuča zadovoljni završenim radovima, te da očekuju da će se u narednom periodu kompletan panoramski prsten rekonstruisati.

“Prva faza radova završena je u rekordnom roku, a kvalitet izvedenih radova je na najvećem nivou. Lokalna uprava je postavila novi standard i nadam se da ćemo u narednom periodu jednako uspješno završiti i ostatak radova prema Kučkim koritima”, zaključio je Đurović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR