6 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDP organizatorima protesta dostavio prijedlog u nekoliko tačaka

Politika

Comments 12

SDP organizatorima protesta dostavio prijedlog u nekoliko tačaka

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Socijaldemokratska partija oglasila se povodom Sporazuma za budućnost koji su predložili organizatori protesta "Odupri se". 

Kako navode u saopštenju, nakon detaljne analize predloženog dokumenta, a na bazi konsultacija koje su imali u okviru partije, dostavljaju im prijedlog tačaka za koje smatraju da su nesporne za svih 39 opozicionih poslanika Skupštine Crne Gore, kao i organizatorima protesta: 

1. Puna podrška opravdanim protestima i zahtjevima građana, kao oblika vanistitucionalnog pritiska za ostvarivanje pune demokratizacije crnogorskog društva i oslobađanje zarobljenih institucija što je jedino moguće kroz neophodne kadrovske promjene;

2. Formiranje tehničke Vlade, čiji je primarni zadatak kreiranje uslova za fer i demokratske izbore uz dosljednu promjenu, na bazi širokog konsenzusa, reformisanog izbornog i drugog zakonodavstva;

3. Bojkot svih narednih parlamentarnih, lokalnih i predsjedničkih izbora ukoliko se ne ispuni neophodni uslov u vidu uspostavljanja Tehničke vlade kao jedinog pravno-političkog garanta za fer i slobodne izbore;

4. Uspostavljanje profesionalnog, nezavisnog i odgovornog Javnog servisa (RTCG) kroz nepristrasan menadžment i zakonski rad Savjeta, što je jedino moguće putem korjenitih kadrovskih promjena i povratkom u stanje prije sudski utvrđenih nezakonitih odluka o smjenama članova Savjeta i uredništva. 

"Zadržali smo se na prijedlozima za koje smatramo da su prihvatljivi svim opozicionim političkim subjektima, te da stoga mogu voditi potrebnom dogovoru o načinu razrješenja teške političke i institucionalne krize.

Uvjereni smo da takav dogovor od nas očekuju građani i demokratska javnost te da ćemo upravo na bazi ovih principa imati razumijevanje i naših međunarodnih partnera", navode iz SDP-a. 

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

Ma$e

E ranko nikad vise u Vladu pa prelazi sta hoces

Primorac

Odsvirao je SDP svoje, ne vjeruju im ni oni iz kuce a kamo li narod

foras

Ovi vise nikad cenzus nece proci a kamo li da pricaju ono o nekim uslovima i zahtjevima