8 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate: Učestvovaćemo u radu Odbora ako to učini i ostatak opozicije

Politika

Comments 0

Demokrate: Učestvovaćemo u radu Odbora ako to učini i ostatak opozicije

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Demokrate će učestvovati u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, pod uslovom to učini i ostatak opozicije, saopštili su iz te partije, navodeći da pri tome ne misle na Demokratski front (DF).

Portparol Demokrata Nikola Rovčanin kazao je da će ta stranka, u skladu sa dogovorom sa međunarodnom zajednicom, učestvovati u radu Odbora.

„Pod uslovom da većinski dio opozicionih članova Odbora, odnosno ostatak opozicije, učestvuje u radu Odbora“, rekao je Rovčanin agenciji MINA.

On je istakao da pri tome ne misle na DF „koji se ovih dana služi političkim trikovima prijeteći neučešćem u radu Odbora, a istovremeno ne podnoseći ostavke na članstvo u Odboru.“

Na pitanje kako komentariše stav Aleksandra Damjanovića da Posebnom kluba poslanika pripada jedno mjesto u Odboru, Rovčanin je rekao da su Demokrate unaprijed upozorile međunarodnu zajednicu da će „DF zajedno sa svojim “prijateljima”, koje je prethodno optuživao za saradnju sa prvom familijom, pokušati da proizvedu blokadu u radu Odbora, jer to jedino odgovara DPS-u“.

„Svaka kombinatorika koja onemogućava DPS-u i DF-u da istrguju naredno izborno zakonodavstvo, odgovaraće Demokratskoj Crnoj Gori. U suprotnom, Demokrate neće uzeti učešća u radu Odbora“, kazao je Rovčanin.

Upitan da li će poslanici Demokrata učestvovati u radu sjednice parlamenta zakazane za 23. avgust, na kojoj će se raspravljati i o popuni Odbora, on je rekao da će ta stranka bojkotovati rad Skupštine sve do stvaranja uslova za prve, slobodne i poštene izbore u istoriji Crne Gore.

„To smo obećali građanima Crne Gore još 2016. godine, to obećanje ćemo i održati. Nema tog pritiska i kombinatorike koja nas može natjerati da pogazimo riječ koju smo dali građanima Crne Gore“, poručio je Rovčanin.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR