Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

LP: Skrnavljenjem crkve u Nikšiću ugrožena ljudska prava, reakcija države ne smije izostati

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

LP: Skrnavljenjem crkve u Nikšiću ugrožena ljudska prava, reakcija države ne smije izostati

Liberalna partija najoštrije osuđuje skrnavljenje crkvene imovine i objekta Crnogorske pravoslavne crkve u Nikšiću. Hitna reakcija države ne smije izostati, a policija i nadležni organi i institucije moraju iznijeti jasan stav o ovom problemu, saopšteno je iz te partije.

"Ugrožavanje imovine Crnogorske crkve, kao vjerske zajednice Crnogoraca, i ugrožavanje ljudskih i vjerskih prava građana Crne Gore koji su vjernici ove Crkve, nedopustiv je presedan i opasna poruka za građansku državu, zaključeno je na sastanku predstavnika CPC i Liberalne partije.

Delegacija Liberalne partije sa potpredsjednikom Jovom Rabrenovićem na čelu, posjetila je oskrnavljeni objekata CPC u Nikšiću i tom prilikom susrela se sa episkopom Borisom Bojovićem. Oni su obišli oskrnavljeni objekat i i utvrdili nastalu štetu", navodi se u saopštenju.

Učestalost ponavljanja nacionalističkih ispada, posljednji u Herceg Novom i ovaj u Nikšiću, kako su kazali, opasna je poruka za multinacionalni sklad crnogorskog društva i jasno upozorenje da postoje određene strukture koje ne žele da se pomire sa crnogorskom suverenošću i građanskom, multinacionalnom državom u kojoj ima mjesta za sve i čiji crnogorski identitet je neupitan i snažno utemeljen.

Komentari

Dokle ovako?,

Jesmo li normalni? Ovo pitam formalno jer znam da nijesmo. Ne znam zasto nemamo svoju CRNOGORSKU STRANKU na cijem celu treba da budu 100 najvjernijih uglednih Crnogoraca. Imamo ih. Sve crnogorske porodice bice uz njih, a bice i CPC, bice crnogorski umjetnici. Crnogorski pokret bi bilo pravo ime.

Labud Dabanović,

Došao je vrhunac ucjene crnogorskom narodu od dosadašnjih i današnje vlasti DPS i koalicije-NEIZABERETE NAS OPET OSTAĆETE BEZ DRŽAVE I IMENA!!!

Ostavi komentar

0/300