8 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mustafić: Pokušali su da opstruiraju učlanjenje BS-a u EPP, ali su poraženi

Politika

Comments 1

Mustafić: Pokušali su da opstruiraju učlanjenje BS-a u EPP, ali su poraženi

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber
Za Antenu M nakon učlanjenja BS-a u Evropsku narodnu partiju

Bošnjačka stranka je nekoliko godina u procesu učlanjenja u Evropsku narodnu partiju, i kako je za Antenu M rekao politički direktor BS-a Suljo Mustafić, uspješno su prošli sve predpristupne faze.

Dodaje i da je jako važno što su kroz ovaj proces izgradili povjerenje sa partnerima.

I zvanično: Bošnjačka stranka postala članica Evropske narodne partije

"Ovo je bio jedan proces koji je sigurno značajan za reformu u partiji i nešto što je partiju sigurno unaprijedilo, ojačalo i učinilo je funkcionalnijom. 

Taj proces je izgrađen na međusobnom povjerenju, vrlo uticajni ljudi iz Evropske narodne partije su boravili u Crnoj Gori i imali su prilike da se na licu mjesta uvjere kako BS radi, koje politike zastupa, i naravno sve to je dovelo do izgradnje povjerenja i to da je ovaj proces okončan na pozitivan način", rekao je Mustafić.

On je siguran da će članstvo Bošnjačke stranke u Evropskoj narodnoj partiji značiti mnogo kako za partiju tako i za Crnu Goru.

"Prisutnost na važnim evropskim adresama, teze koje BS preko asocijacije narodnih partija ostvaruje kod tih važnih adresa u Evropskoj komisiji i njihov uticaj u Evropskom parlamentu će sigurno uticati i pomoći državi ka njenom učlanjenu u EU.

Smatramo da je članstvo u EPP jedan veliki benefit za BS, jedno veliko priznanje našoj ukupnoj politici, našim proevropskim načelima koja su bila vizionarska još od samog osnivanja stranke i koja nijesmo mijenjali, u onom suštinskom smislu, dakle to je prozapadni kurs naše politike, to je učlanjenje Crne Gore u NATO alijansu, učlanjenje u EU, vladavina prava, antikorupcija, borba protiv kriminala, i naravno regionalna stabilnost i saradnja kao uslov našeg daljeg puta ka EU", rekao je Mustafić.

Mustafić smatra da je bilo opstruiranja procesa učlanjenja BS-a u Evropsku narodnu partiju, ali strukture koju su to pokušavale da učine na kraju su, kako je rekao, poražene.

"Sigurno da je bilo dosta prepreka na tom putu, prepreka koje su bile objektivne ali i u isto vrijeme i nekih prepreka koje su bile opstruiranje tog procesa od strane i nekih nedobromamjernih struktura i iz Crne Gore same i iz različitih uglova.

Naravno, sve te strukture nijesu imale ni snage ni moći da zaustave ovaj proces i jasno je da su poražene. Jasno je da ono što je naša politika a to je borba za državotvorne interese, za Crnu Goru kao članicu EU, za Crnu Goru uređenu po modelima modernih zapadnih demokratija, prepoznato kao naša temeljna odrednica i da je to prevagnulo u čitavom ovom procesu", zaključio je Mustafić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

bajo

Medo , Medo , podmukli medo. Mogu zamisliti sta je sve pokusavao. I njegova nazovi patrija je clan te partijske asocijacije.