Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Amfilohije opet o politici: Crnogorska vlast se upisuje u Judine svatove

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: CdM

Amfilohije opet o politici: Crnogorska vlast se upisuje u Judine svatove

Mitropolit crnogorsko primorski SPC Amfilohije je i današnju liturgiju u Lukavici, iskoristio da uputi i koju političku poruku i optuži aktuelnu crnogorsku vlast da sarađuje sa, kako je rekao, obezboženom Evropom.

“Nažalost, ima se utisak da Evropa danas postaje judinska Evropa, jer izdaje Hrista Boga. A evo, i mi smo sad krenuli za tom i takvom obezboženom Evropom. I naši Montenegrini se sad uključuju u tu i takvu Evropu upisujući se u Judine svatove”, poručio je on.

Ponovio je po ko zna koji put da je, kako on smatra, crnogorska vlast priznala nezavisno Kosovo “i zločince i bratoubice, Tačija, Haradinaja i ostale, koji su stid i sram čestitog albanskog naroda.”

“Oni su sad vladari, sa njima kumuju i opšte i ovi naši koji su u Crnoj Gori. Sramna je to priča. Kao što je sramna priča bombardovanje i ti zločini na Kosovu, tako je sramna priča i priznavati te zločince kao vladare i njima predavati na upravu Kosovo i Metohiju”, rekao je on.

Po njegovm riječima zločine uvijek vrše silnici i moćnici.

“Pa i u naše vrijeme, silnici i moćnici koji su bombardovali BiH – Republiku Srpsku, NATO pakt, koji je nasljednik nacifašizma. I sad možete da zamislite, da naši, koji se ovdje hvale antifašizmom, da su oni tu nacifašističku organizaciju priznali i postali sastavni dio NATO pakta – Crna Gora i crnogorska vlast. Strašna je to priča”, zaključio je Amfiohije.

Komentari

zdenka,

Ne vidi deblo u oku svojemu. A svecenik. Jadno.

Ostavi komentar

0/300