15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SNP: Opozicija da shvati ozbiljnost trenutka i da svađe prestanu

Izvor: Marija Radinović; Foto: SNP

Politika

Comments 14

SNP: Opozicija da shvati ozbiljnost trenutka i da svađe prestanu

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Socijalistička narodna partija smatra da u Crnoj Gori demokratske vrijednosti još nijesu zaživjele na pravi način, čemu je najviše doprinijela tridesetogodišnja nesmjenjiva vlast DPS-a, kaže analitičarka u Medijskom centru ove stranke Marija Radinović.

Ona je to poručila povodom Međunarodnog dana demokratije, koji se danas obilježava. 

"Ovaj datum su Ujedinjene nacije 2007. godine proglasile danom borbe za ostvarenje demokratskih ideala, sa ciljem snaženja programa posvećenih uspostavljanju i podsticanju demokratije.   

Korupcija, organizovani kriminal, uhlebljenje "zaslužnih" funkcionera i njihovih srodnika, pritisci na medije, krađa izbora, progon neistomišljenika iz političkog i civilnog sektora, samo su neke od anomalija crnogorskog društva, na koje su mnogo puta pažnju skretali i zvaničnici Evropske unije, čija članica Crna Gora želi da postane.

Državne institucije, u kojima rade članovi vladajućih partija spremni da na svaki način zaštite interese najviših funkcionera i njihovih porodica i koje još nijesu ostvarile samostalnost u odlučivanju i djelovanju, daju ogroman doprinos opstajanju ovakvog nakaradnog sistema.

Iste probleme uočili su i naši građani, pa sva istraživanja javnog mnjenja pokazuju pad povjerenja građana u Vladu, Skupštinu, sudstvo, ali i nosioce političkih funkcija", navodi ona.

Kako kaže, svjesni su da krivica nije samo na jednoj strani i da predstavnici opozicije moraju preuzeti svoj dio odgovornosti za procese koji su u toku.

"Zato, želimo da pozovemo opozicione kolege da shvate ozbiljnost trenutka u kojem se nalazimo, da prestanu sa međusobnim svađama, napadima i optužbama i da svi zajedno počnemo da pripremamo prve fer i slobodne izbore u Crnoj Gori, što građani očekuju od nas. Samo na taj način oni će postati aktivni članovi društva, zainteresovani za probleme zajednica u kojima žive, ali i cijele države, što je suština svake uspješne demokratije.

SNP CG, kao partija nastala iz naroda, sa ciljem da se bori za demokratsko, uređeno društvo, vladavinu prava i ravnopravnost svih, spremna je da bude dio prijeko potrebnih promjena i da dâ puni doprinos poboljšanju društveno-političke situacije u Crnoj Gori.

Kao dio buduće vlasti učinićemo sve da naša država izađe iz krize koja je potresa već godinama i da što prije postane članica evropske porodice naroda, sposobna da se nosi sa izazovima savremene demokratije", navela je Radinović. 

Komentari (14)

POŠALJI KOMENTAR

kamiondzija78

Gore opozicije od ove nema

Prepelica

Svadaju se jer svi oce fotelje, pa ne mogu da se sloze ko ce koju

ines23

Demokratiju tobos slavite a nijeste ulazili u parlament a uredno primali punu platu! Cudna je ta vasa demokratija!