15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Popović: Primjena izmjena Poslovnika od oktobra

Izvor: Foto: Antena M

Politika

Comments 0

Popović: Primjena izmjena Poslovnika od oktobra

Izvor: Pobjeda/Mina

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Izmjene i dopune Poslovnika koje predviđaju novčano kažnjavanje poslanika koji neopravdano odsustvuju sa zasijedanja Skupštine počeće da se primjenjuju od 1. oktobra, odnosno drugog redovnog zasijedanja, kazao je poslanik Liberalne partije Andrija Popović.

Izmjena su usvojene u julu, a Popović koji je predlagač, kazao je Pobjedi da će se 50 odsto plate oduzimati poslanicima koji ne budu prisustvovali na dvije sjednice, a 40 odsto na jednoj sjednici Skupštine.

Popović, međutim, smatra da bi "trebalo ići dalje" u mjerama kažnjavanja poslanika koji ne dolaze u Skupštinu nikada, čak do oduzimanja mandata.

On je naveo da će dio poslanika čitav mandat - četiri godine - biti van parlamenta.

"To se više ne smije desiti Skupštini. To je možda njen najveći poraz. Trebalo bi ići i dalje - da se poslaniku koji u kontinuitetu ne dolazi na sjednice oduzme mandat, kao što je slučaj u mnogim evropskim državama", rekao je Popović.

On je kazao da bi to bilo problematično sa aspekta promjene Ustava u tom dijelu, jer, kako kaže, gotovo je nemoguće obezbijediti dvotrećinsku podršku.

- Primjena Poslovnika je "u rukama" predsjednika i generalnog sekretara koji moraju na početku sjednice da kažu ko je odsutan. To je trebalo i do sada da rade, ali to se nikad nije primjenjivalo, rekao je Popović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR