Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Osnažiti ekonomsku saradnju i ubrzati proces integracije u EU"

| Postavio/la: Marija Mitrović

"Osnažiti ekonomsku saradnju i ubrzati proces integracije u EU"

Crna Gora i Grčka imaju odlične političke bilateralne odnose, a solidnu ekonomsku saradnju potrebno je dodatno osnažiti, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i ambasadora Grčke Sotiriosa Atanasioua, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

„Grčka je uvijek jasno i direktno podržavala naše državne priroitete i želim da Vam zahvalim na tome. Vaša ambasada je bila prva kontakt tačka u procesu integracije u NATO, a danas, kada smo punopravna članica Alijanse, zajedno sa Italijom, štitite naš vazdušni prostor“, kazao jeMarković ambasadoru Atanasiou kojeg je primio u oproštajnu posjetu.

Predsjednik Vlade je, kako je navedeno, rekao da su u Crnoj Gori prisutne veoma kredibilne grčke kompanije, ali da ima prostora za sadržajniju saradnju i nove investicije u različitim oblastima.

"Na sastanku je konstatovano da bi bolja avio povezanost dala dodatn impuls snažnijoj ekonomskoj saradnji. U tom kontekstu, pozitivnim je ocijenjena odluka Vlade da valorizuje aerodrome i na taj način obezbijedi unapređenje infrastrukure ali i bolju avio dostupnost", piše u saopštenju.

Prema njihovim riječima, sagovornici su se saglasili da je proces integracije Crne Gore i cijelog regiona Zapadnog Balkana u Evropsku uniju od izuzetnog zanačaja za dalji napredak, mir i stabilnost.

"Ambasador Atanasiou je istakao da je integracija podjedanako važna za Balkan i za EU i ocijenio da je važno ubrzati proces pregovora", navedeno je u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300