12 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović predvodi CG delegaciju na zasijedanju Generalne skupštine UN

Politika

Comments 0

Đukanović predvodi CG delegaciju na zasijedanju Generalne skupštine UN

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, predvodiće delegaciju Crne Gore na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koje se održava od 24. do 30. septembra u Njujorku.

Kako je najavljeno iz Ministarstva vanjskih poslova, na zasijedanju Generalne skupštine UN će učestvovati i šef crnogorske diplomatije, Srđan Darmanović.

“Centralna tema ovogodišnje generalne debate biće Stimulisanje multilateralnih napora za iskorjenjivanje siromaštva, postizanje kvalitetnog obrazovanja, borbe protiv klimatskih promjena i inkluzije”, navode u Ministarstvu.

Zasijedanje će, između ostalog, biti fokusirano na ključne globalne teme koje se tiču mira, bezbjednosti i promovisanja partnerstava za dostizanje ciljeva održivog razvoja.

“Darmanović će tokom boravka u Njujorku učestvovati i na Samitu lidera o klimatskoj akciji koji će prethoditi Generalnoj debati. Na marginama zasijedanja Generalne skupštine UN, planirani su brojni multilateralni sastanci i bilateralni susreti šefa crnogorske diplomatije sa visokim predstavnicima zemalja učesnica, zvaničnicima Ujedinjenih nacija i drugih organizacija”, dodaju u Ministarstvu vanjskih poslova.

Učešće delegacije Crne Gore na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija predstavlja priliku za dalju promociju ostvarenih rezultata i prioriteta naše države na unutrašnjem i vanjskopolitičkom planu, jačanje pozicije i vidljivosti Crne Gore u UN, kao i unapređenje bilateralnih odnosa sa državama učesnicama.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR