11 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milačić smjenjuje Dajkovića

Izvor: Foto: Prava Crna Gora

Politika

Comments 3

Milačić smjenjuje Dajkovića

Izvor: Dan/CdM

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić donijeće odluku o razrješenju generalnog sekretara stranke Vladislava Dajkovića, potvrđeno je Danu u vrhu te partije.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim saznanjima ovog lista, ta odluka će biti objelodanjena naredne sedmice.

Milačić je već mjesecima nezadovoljan Dajkovićevim radom, a pošto po statutu Prave Crne Gore generalnog sekretara naimenuje i razrješava predsjednik stranke, on ima ovlašćenja da donese odluku o smjeni. Izvor Dana tvrdi da nema nikakvog raskola ili sukoba u partiji, već da je Milačić nezadovoljan radom jednog od članova svog tima.

Milačić je juče za Dan kazao da vezano za ova pitanja nema komentar i da neće davati izjave.

Dajković je rekao da je na putu i da je van Crne Gore, pa je izjavu za Dan proslijedio preko mobilne aplikacije Vajber.

“Imajući u vidu da sam trenutno u inostranstvu, ne bih detaljnije koketirao sa tračevima i poluinformacijama za koje prvi put sad čujem. Prava Crna Gora je ozbiljna i progresivna mlada snaga u Crnoj Gori, pa me i ne čude takve priče kojima je isti imenitelj destabilizacija partije koju mnogi doživljavaju kao konkurenciju.

Što se tiče navodnih nesuglasica, ja ih nerijetko imam i sa najbližom porodicom, a kamoli sa ljudima s kojim sarađujem. Ipak, to su normalne, životne i prirodne stvari koje se rješavaju unutar kuće”, saopštio je Dajković.

Kako je naglasio, jedan je od onih koji smatraju da jedinstvo partije, pogotovo one u začetku, mora biti iznad svega.

“S tim u vezi, predsjednik partije, gospodin Milačić, ima moju punu podršku da partiju vodi u pravcu u kom se već kreće pravcu očekivanog parlamentarnog statusa, koji će biti sigurna nadstrešnica za interese našeg naroda u Crnoj Gori”, istakao je Dajković.

Prava Crna Gora je trenutno vanparlamentarna politička stranka a osnovana je početkom 2018. Među spoljnopolitičke prioritete Crne Gore svrstavaju razvoj što bližih odnosa sa Republikom Srbijom i Republikom Srpskom, a zalažu se i za obnovu tradicionalnih veza s Rusijom. Aktivno sarađuju sa drugim opozicionim strankama u cilju promjene režima u Crnoj Gori.

U cilju jačanja kadrovske i ukupne partijske infrastrukture, Milačić je naimenovao Željka Savovića za političkog direktora partije.

Kako su poručili iz Prave Crne Gore, stranka će beskompromisno nastaviti da se bori za smjenu režima i temeljne političke promjene u Crnoj Gori.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Tito

@Loki, grijes.. bice najprva crna gora.

Marko

@Loki,nije no "Jebacu Vam mater" stranku!!!Zamisli kad gen.sekretar izjavi to,bez obzira sto su ga suzavcem poprskali..On ga mora mac jer mu je narusio ugled stranke

Loki

Vladislav Dajković uskoro osniva novu partiju ali se dvoumi izmedju imena -najblistavija i bogomdana Crna Gora.