Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Brajović: Crna Gora dobar primjer buduće članice EU

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović | Izvor: Mina

Brajović: Crna Gora dobar primjer buduće članice EU

Crna Gora predstavlja dobar primjer buduće članice zajednice evropskih naroda, ocijenio je predsjednik parlamenta Ivan Brajović u razgovoru sa članovima delegaciju Nacionalne skupštine Francuske.

Brajović je, kako je saopšteno iz parlamenta, danas primio francusku delegacioju sa kojom je razgovarao o ukupnim odnosima dvije države koje ove godine obilježavaju 140 godina od uspostavljanja bilateralnih odnosa.

On je zahvalio na podršci Francuske u ostvarivanju strateških ciljeva Crne Gore.

„Kao zemlja koja uspješno sprovodi reforme, politiku dobrosusjedske saradnje, vanjsko-političke usaglašenosti sa politikom Evropske unije i zajedničkom valutom, Crna Gora predstavlja dobar primjer buduće članice zajednice evropskih naroda“, naglasio je Brajović.

Članovi delegacije predstavili su Brajoviću inicijativu francuskog parlamenta usmjerenu na jačanje bilateralnih odnosa, sa željom boljeg upoznavanja francuske javnosti sa prilikama i ciljevima Crne Gore.

„Francuski parlamentarci su takođe naglasili značaj Strategije za Zapadni Balkan koji je ta država donijela u aprilu radi podrške ekonomskom i društvenom razvoju i jačanju vladavine prava, što je u saglasnosti sa zaključcima i zadacima Berlinskog procesa“, kaže se u saopštenju.

Govoreći o prilikama u Crnoj Gori i regionu na tom putu, sagovornici su se saglasili o važnosti poštovanja principa regate, kao i razumijevanja procesa reformi unutar same Unije.

U delegaciji Nacionalne skupštine Francuske bili su predsjednica Parlamentarne grupe prijateljstva Francuska-Crna Gora Žaklin Make, kao i članovi Odbora za vanjske poslove Žak Mer, Liliana Tangi i Mirej Klapo.

Ostavi komentar

0/300