Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Liberalna partija predala aplikaciju Evropskim liberalima

| Postavio/la: Marija Mitrović

Liberalna partija predala aplikaciju Evropskim liberalima

Liberalna partija predala je i zvanično zahtjev za punopravno članstvo u ALDE savez liberala i demokrata Evrope, koji okuplja liberalne i centrističke partije svih država Evrope. Predsjedništvo LP iniciralo je ranije ovakav zahtjev prema rukovodstvu partije, saopšteno je iz LP-

"Liberalna partija je već pet godina pridruženi član ALDE alijanse liberala koja ima sedam premijera država Evrope a sestrinske partije Liberalne partije Crne Gore vladaju u 15 država EU. Isto tako, Šarl Mišel, lider liberala Belgije, član ovog saveza, izabran je za novog predsjednika Evropskog Savjeta, dok je ranije savezu pristupio i Emanuel Makron predsjednik Francuske.

U aplikaciji se navodi da je LP jedina stranka političkog centra i lberalnog profila u Skupštini Crne Gore ali i na političkoj sceni kojom dominiraju socijalističke, desničarske i nacionalne partije. LP je i jedina partija koja otvoreno i bez kalkulacija promoviše sve proklamovane evropske i moderne vrijednosti i otvoreno štiti ljudska prava i dostojanstvo svih ljudi u državi", piše u saopštenju.

Kako je navedeno, rukovodstvo Liberalne partije  predstaviće aplikaciju na izbornom Kongresu ALDE saveza liberala Evrope u Atini 24-25 oktobra, kada će lideri i delegati svih partija Evrope odlučivati o punopravnom članstvu crnogorskih liberala u treći najmoćniji politički savez u EU i njenim institucijama.

"Prijemom LP  u punopravno članstvo ALDE ispuniće se još jedna važna pretpostavka da Crna Gora dobije još snažniju podršku iz Evropske unije za svoju zvaničnu politiku, čiji dio će i u narednom periodu biti i Liberalna partija", navodi se u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300