23 °

max 35 ° / min 20 °

Četvrtak

09.07.

35° / 20°

Petak

10.07.

37° / 21°

Subota

11.07.

36° / 22°

Nedjelja

12.07.

34° / 23°

Ponedjeljak

13.07.

31° / 21°

Utorak

14.07.

33° / 19°

Srijeda

15.07.

33° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Švedski biznismen tuži lidera PzP zbog neistina

Politika

Comments 0

Izvor: Pobjeda

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Švedski biznismen tuži lidera PzP zbog neistina

Švedski biznismen crnogorskog porijekla Veselin Mijač, osnivač kompanije „Savana holding“, tužio je lidera Pokreta za promjene Nebojšu Medojevića zbog neistina koje je objavio na svom Fejsbuk profilu i tužbom traži 11.000 eura radi naknade štete zbog povrede prava ličnosti.

Medojević je na svom Fejsbuk profilu 2. septembra objavio tekst u kome tvrdi da Mijač obavlja ,,pranje para za braću Đukanović“.

U tužbi, koju je u ime Mijača podnio advokat Nikola Martinović, a u koju je Pobjeda imala uvid, navodi se da to nedvosmisleno vodi zaključku da se Mijač bavi kriminalnim aktivnostima u međunarodnim razmjerama.

Advokat Martinović je ukazao da njegov klijent nikada nije osuđen ili sankcionisan zbog ličnog ili poslovanja kompanija u kojima je imao funkcije izvršnog direktora, menadžera ili osnivača. Poslovanje firme „Savana holding“ iz Švedske širi se i na područje Crne Gore jer kompanija investira u razvoj nekretnina.

''Imajući u vidu da je lični ugled pretpostvka za bilo kakav ozbiljan poslovni aranžman u zemljama u kojima posluje tužilac (Švedska i zemlje EU), iznošenje ovakvih tvrdnji nedvosmisleno šteti ugledu tužioca i stvara podozrenje kod sadašnjih i potencijalnih poslovnih partnera, kao i zabrinutost tužioca i njegove porodice'' – navodi se u tužbi.

Advokat Martinović je istakao da je težina iznijetih neistina veća od uobičajenih kleveta i tračeva, jer dolaze od osobe koja je poslanik u Skupštini, član Odbora za bezbjednost i odbranu, član Ustavnog odbora i Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, i sa tih pozicija ima uticaj na javno mnjenje, koji je mnogo veći od uticaja prosječnog građanina.

Tekst koji je Medojević objavio prenijeli su mediji u Crnoj Gori, neki i integralno.

''Distribucija informacija internetom čini ih dostupnim neograničenom broju osoba, a zbog mnogobrojnih opcija pretraživanja, ta dostupnost je vremenski neograničena, odnosno objavljena neistina ostaje trajno na internetu'' – piše u tužbi advokata Martinovića.

Dodaje da je njegov klijent Veselin Mijač tražio od Medojevića izvinjenje zbog iznijetih neistina, ali je lider PzP takav zahtjev ignorisao.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR