16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šefovi misija zemalja EU podržali produženje rada Odbora

Politika

Comments 0

Šefovi misija zemalja EU podržali produženje rada Odbora

Izvor: Mina

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Šefovi misija država Evropske unije u Crnoj Gori podržali su produženje roka rada Odboru za izborne reforme, navodeći da očekuju da se u rad tog skupštinskog tijela u punom kapacitetu uključe sve političke strukture, saopšteno je iz Skupštine.

Iz Skupštine su kazali da se predsjednik Odbora za izborne reforme Branimir Gvozdenović susreo danas u Podgorici sa šefovima misija zemalja EU u Crnoj Gori, sa kojima je razgovarao o dosadašnjim rezultatima i planovima rada tog skupštinskog tijela i aktuelnostima u Skupštini.

Sagovornici su zaključili da bi uspjeh rada Odbora pozitivno uticao na dalju demokratizaciju društva i ukazali na potrebu rada tog skupštinskog tijela u punom kapacitetu.

"Šefovi misija zemalja EU pozdravili su produženje roka u kome Odbor treba da predloži reformska rješenja i naveli da očekuju da se u rad Odbora u punom kapacitetu uključe sve političke strukture i ulože dodatne napore da se dođe do usaglašenih rješenja, a koja bi bila na liniji preporuka OEBS-ODIHR-a i u skladu sa preporukama iz izvještaja Evropske komisije", navodi se u saopštenju.

Gvozdenović je kazao da je Crna Gora značajno unaprijedila izborno zakonodavstvo i dobila pozitivne ocjene OEBS-a u vezi sa sprovedenim izborima u prethodnom periodu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR