9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dio opozicije: DPS pokušava da izazove kolaps Odbora i da za to optuži nas

Politika

Comments 1

Dio opozicije: DPS pokušava da izazove kolaps Odbora i da za to optuži nas

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

U Odboru za izborne reforme pokušavamo da se izborimo za rezultate, kazao je danas na konferenciji za novinare poslanik DEMOS-a Miodrag Lekić. 

"Ovo nije pres političkog karaktera. Mi u Odboru pokušavano da se izborimo za rezultate. Mi smo željeli da sa svim opozicionim strankama budemo u Odboru.

Nama je jasno da DPS nastoji da čitav ovaj rad ne dođe do rezultata i da se krivica prebaci na nas.

Mi želimo da saopštimo konkretne prijedloge i u tom smislu ćemo povremeno da održavamo koferencije kako bi iznosili prijedloge", kazao je Lekić. 

DPS pokušava da izazove kolaps Odbora i da za to optuži opoziciju, kaže poslanik Neđeljko Rudović. 

"Vlast i dalje nastoji da sabotira i minira dogovor i nekome nije u cilju da se dogovor postigne. Mi ćemo pokušati da predočimo javnosti zbog čega je to tako. Mi želimo da imamo prihvaljive izborne uslove", kazao je Rudović.

Predlažu da u Fond za medijski pluralizam ide 0,08 odsto bruto proizvoda, što je oko četiri miliona eura, pola za elektronske a pola za štampane medije. 

Najvažniji kriterijumi za korišćenje novca iz Fonda su, kazao je Rudović, objavljivanje sadržaja koji su značajni za proces evropskih integracija i razvoj istraživačkog novinarstva.

Među kriterijumima su, kako je naveo, i to da medij nije dužan novinarima plate, da je izmirio poreze i doprinose, i da nema više od četiri kršenja kodeksa novinara.

Rudović je kazao da ostaju čvrsto pri tome da novinar nije dužan da otkrije svoj izvor.

"Što se tiče zakona o nacionalnom emiteru predlažemo da se sa devet na 13  poveća broj u Savjetu RTCG..." kazao je, između ostalog, Rudović. 

Lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je da "traže izbore u jednom danu". 

"Tražimo da se umjesto hemijskom glasa otiskom pečata, čišćenje biračkog spiska, eliminisanje bb adresa. Da se unaprijedi elektronska identifikacija biraca i da o tu bude otisak prsta, kredibilbnu Državnu izbornu komisiju i da se nadležnost vođenja biračkog spiska izuzme iz nadležnosti MUP-a", kazao je on. 

Ovo su samo neka od rješenja koja predlažemo a koja vode ka fer u slobodnim izborima, kaže Bečić i dodaje da će i u narednim danima "izaći sa još rješenja".

Postoji li razlog zbog kojeg poslanik SDP-a Rasko Konjević danas ovdje, pitali su novinari na presu. 

Odgovoreno je da je "on u fazi pasivnog učesca u Odboru i da ne žele da posebno komentarišu ono sto je Konjevićev ugao gledišta". 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

zacanka

Odje je Becic glavni igrac DPS!