15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović: Francuski prijedlog nije dobar za Zapadni Balkan

Politika

Comments 0

Abazović: Francuski prijedlog nije dobar za Zapadni Balkan

Autor: Esad Krcić

  • Viber

Nakon razumijevanja koje je premijer Duško Marković ovih dana iskazao za Evropsku uniju, njene unutrašnje probleme i potpuno nov pristup budućem evro-integracionom procesu, iz opozicije stižu negativne reakcije.

Dritan Abazović iz Građanskog pokreta URA, za Antenu M kaže da francuska inicijativa nije dobra za zemlje Zapadnog Balkana.

"Zemlje Zapadnog Balkana se suočavaju sa velikim izazovima. Jedini prozor u svijet, jedina nada građanima, među koje ubrajam i sebe, je priključenje Evropskoj uniji", ocjenjuje Abazović koji smatra da je svako odlaganje tog procesa "vrlo zabrinjavajuće i govori o šteti koju će na kraju platiti građani".

"Jedina dobra stvar je da neće više biti "gledanja kroz prste" što je do sada bio slučaj", rekao je Abazović.

Lider URA-e se osvrnuo i na ocjenu premijera Duška Markovića, izrečenu tokom premijerskog sata, da je Vlada ispunila sve obaveze iz pregovaračkog procesa, istovremeno, optuživši upravo parlament za nefunkcionalnost, a odgovornost za to adresirao na opoziciju.

Abazović smatra da je takva ocjena neutemeljena.

"Demokratska partija socijalista kontroliše parlament većinom koju kontroliše, zajedno sa koalicionim partnerima", kaže Abazović koji tvrdi da je pregovarački proces suspendovan, iako to nije tako rečeno.

"Imali smo najkritičniji non-paper od kada vodimo pregovore, a zemlja smo koja je najduže u pregovaračkom procesu. Sve što se odradilo, niti je direktno vezano za Vladu, niti za Skupštinu, niti za neke druge institucije, već za politički sistem koji personifikuje, između ostalih, gospodin Marković", zaključio je Abazović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR