17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MVP: Ambasadori pozvani na razgovor, postupili suprotno dobroj praksi

Politika

Comments 6

MVP: Ambasadori pozvani na razgovor, postupili suprotno dobroj praksi

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Ministarstvo vanjskih poslova nije, ni na koji način, u bilo kom trenutku, bilo upoznato sa stavovima trojice ambasadora iznesenim u njihovom zajedničkom javnom oglašavanju, niti su izrečeni stavovi bili predmet konsultacija u okviru MVP, što je suprotno dobroj praksi i svim poznatim uzusima svake ozbiljne, profesionalne i odgovorne diplomatije, saopšteno je iz tog Ministarstva.

"Svi ambasadori i svi diplomate, a posebno oni najiskusniji i na najvažnijim mjestima i u MVP i u diplomatsko-konzularnoj mreži, moraju biti svjesni da ovaj poziv, i u profesionalnoj i u ličnoj ravni, podrazumijeva odgovornost, ozbiljnost i poštovanje države, svih njenih institucija, svih njenih politika i svih njenih građana, bez izuzetka.

Prostor za improvizacije, lične stavove i lične sudove na javnoj sceni, ako i kada ga ima, mora biti korišćen uz krajnju odgovornost i delikatnost, što je, u ovom slučaju, izostalo. Svako javno istupanje crnogorskih diplomata mora biti utemeljeno na osnovnom načelu zaštite interesa i ugleda države Crne Gore, njenih organa i institucija, ali i na vrijednostima njenog građanskog ustrojstva.

Povodom aktuelnog slučaja, ambasadori Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović pozvani su na razgovor u MVP, nakon čega će Ministarstvo donijeti odluku o daljim koracima, u skladu sa uobičajenom praksom i Zakonom o vanjskim poslovima", navodi se u saopštenju.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Mis

Sramota.U ovoj zemlji se kaznjavaju samo oni koji je vole i koji ne daju na nju.Najteze je biti Crnogorac u Crnoj Gori.Ne smijes da je volis,jer ce te kazniti za to.Kuda idemo kad smo blato dotakli i kad je vecina onih koji je vode ne voli,vec voli samo svoj polozaj.Sto ne kaznjavate CGpljuvace?

Na muci se poznaju junaci

Lako je biti patriota kad je lako I sugurno, no treba stati u odbranu kad je tesko I stati na pravu stranu! Da su nasi strari bili KUKAVICE nikada ne bi bilo 13 Jula ni borbe protiv FASISZMA cetnickog I stranih okupatora. Znaci imamo samo 3 Ambasadora da patriote? Nakotilo se nesoja dosta.

Sprdnja od drzave

Da je ovako azuran onaj sto ga je TRUMP cusnuo, ne bi Risto Antihristo I njegova banda radila sto rade po Crnoj Gori. A oni su "Nebeski" pa im se moze, jeli jer treba glasova? A sada nam moralise o ljudskom ponasanju 3 dobra covjeka koji nista nijesu uradili, bando komunisticka bezkicmenjacka!