11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pribilović u Beranama: Malim ulaganjima moguće unaprijediti kvalitet usluga

Politika

Comments 0

Pribilović u Beranama: Malim ulaganjima moguće unaprijediti kvalitet usluga

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Kvalitet pružanja usluga građanima moguće je unaprijediti malim ulaganjima, ocijenila je ministarka javne uprave Suzana Pribilović tokom posjete Beranama.

Pribilović je kazala da je Opština Berane u saradnji sa Vladom unaprijedila kvalitet svog rada i stvorila uslove za bolji život njenih građana, i da u narednom periodu treba unaprijediti lokalnu samoupravu da bude pravi servis građana.

„U ostvarivanju ovog cilja moramo zajednički usmjeriti svoje aktivnosti za dobrobit građana, i opštini Berane će uvijek biti otvorena vrata Ministarstva javne uprave i puna podrška u pogledu uspostavljanja uprave okrenute ka građaninu“, istakla je Pribilović.

Ona je posjetila Biro za građane i istakla da su njegovim uspostavljanjem u bitnoj mjeri skraćene i pojednostavljene procedure prilikom pružanja usluga.

„Upravo ovaj prostor u kojem smo trenutno, dokaz je da se može sa malim ulaganjima unaprijediti kvalitet pružanja usluga građanima“, ocijenila je Pribilović.

Ona je prisustvovala i demonstraciji elektronskog testiranja prilikom zapošljavanja u organima lokalne samouprave.

Pribilović je navela da je zadovoljna što je softversko rješenje u funkciji i podsjetila da su taj projekat podržali MJU i Evropska komisija kroz sektorsku budžetsku podršku i ključni uslov za obezbjeđivanje transparentnost prilikom zapošljavanja.

Predsjednik Opštine Dragoslav Šćekić kazao da je posjeta značajana zbog razmjene iskustava o novim zakonskim rješenjima i preporukama koje treba sprovoditi na lokalnom nivou.

„Dajemo sve od sebe da lokalna samouprava bude na najvećem nivou. Da bi bili kvalitetan i odgovoran servis građanima mi se trudimo da unaprijedimo i uslove za rad naših zaposlenih i mi u tom pravcu radimo iz dana“, kazao je Šćekić.

Kako je naveo, lokalne samouprave doživljavaju MJU kao posebno, naše ministarstvo, “luku koja sve naše zahtjeve sublimira i pomaže nam u funkcionisanju i saradnji sa ministarstvima”.

“Opština će dati sve od sebe da nivo sprovođenja preporuka i odluka bude maksimalan, jer nama je cilj da budemo profesionalna odgovorna samouprava kako bi probleme građana rješavali na najkvalitetniji način“, kazao je Šćekić.


Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR