Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SD na Kongresu SPD Njemačke

Politika

Comments 0

SD na Kongresu SPD Njemačke

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Međunarodna sekretarka SD-a Irma Nišić i članica Predsjedništva Marija Blagojević, na poziv SPD Njemačke 6. decembra, prisustvovale su kongresu ove partije, na kojem je izabrano novo rukovodstvo. Na čelo SPD-a došli su Norbert Valter Borjans i Saskia Esken. 

"U susret Kongresu, Partija evropskih socijalista (PES) je u saradnji sa SPD-om organizovala međunarodnu konferenciju na kojoj su predstavnici socijaldemokratskih partija članica PES-a razgovarali o budućnosti Evrope i ulozi socijaldemokratije u njoj. Predsjednik PES-a Sergej Stanisev istakao je da je za prevazilaženje aktuelnih izazova ključna međunarodna saradnja, kao i da postoji kolektivna odgovornost za prevazilaženje rasta populizma u Evropi, što je moguće postići jedino kroz solidarnost", navodi se u saopštenju SD-a.

Predsjednica SD grupe u Evropskom parlamentu Iraće Garsija Perez naglasila je da su Evropi potrebne socijaldemokratske vrijednosti jer su solidarnosti i jednakost odgovor na izazove sa kojima se suočavamo. Ministar evropskih poslova Italije Enzo Amendola je u toku izlaganja istakao značaj kredibilne perspektive za proširenje EU.

Predstavnice Socijaldemokrata Crne Gore na marginama navedenih događaja imale su niz bilateralnih susreta sa predstavnicima država regiona, zamjenikom generalnog sekretara PES-a, kao i predstavnicima Mađarske i Švedske

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR