25 °

max 32 ° / min 23 °

Utorak

04.08.

32° / 23°

Srijeda

05.08.

28° / 23°

Četvrtak

06.08.

29° / 21°

Petak

07.08.

32° / 22°

Subota

08.08.

33° / 23°

Nedjelja

09.08.

33° / 23°

Ponedjeljak

10.08.

35° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bošković u Egiptu

Politika

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Bošković u Egiptu

Ministar odbrane Predrag Bošković boravi u zvaničnoj posjet Egiptu, na poziv ministra odbrane, generala Mohameda Zakija.

Bošković je na sastanku sa egipatskim kolegom razgovarao o bezbjednosnim izazovima u regionu Bliskog i Srednjeg istoka, kao i u regionu Zapadnog Balkana.

Ministar Zak izrazio je zahvalnost Crnoj Gori na pozicijama koje zauzima kada su u pitanju prilike na Zapadnom Balkanu, kao i na kontinuiranoj podršci unutar multilateralnih okvira.

Posebno je pozdravljen doprinos koji Crna Gora pruža u okviru vojnih međunarodnih misija i operacija u svijetu.

Bošković je istakao značaj realizacije NATO programa sa Egiptom u svrhu unapređenja međusobnog partnerstva za sigurnost u okviru Mediterana.

Kazao je da je realizacija posjete Kairu upravo u duhu napora Crne Gore kao mediteranske zemlje, koja je kao članica NATO-a preuzela dio odgovornosti za bezbjednost u ovom dijelu svijeta, da intenzivira saradnju sa zemljama Sredozemlja između ostalih i sa Egiptom, imajući u vidu njegov značaj u političkom i bezbjednosnom kontekstu.

Apostrofirane su teme koje se tiču borbe protiv ilegalnih migracija i borbe protiv terorizma gdje Egipat i Crna Gora mogu pomoći jedna drugoj razmjenom pravovremenih informacija i razmjenom iskustava.

Ministar Zaki je naglasio važnost ovakvih susreta i razmjene mišljenja u kontekstu savladavanja izazova koji su veoma slični za dvije zemlje, a pogotovo imajući u vidu neophodnost stabilnog bezbjednosnog okruženja u veoma kompleksnim regionima kakvi su naši.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR