13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MVP: Vandalski čin u Ljubljani uslijedio nakon usvajanja Zakona

Politika

Tag Video
Comments 2

MVP: Vandalski čin u Ljubljani uslijedio nakon usvajanja Zakona

Autor: Marija Mitrović

  • Viber
Pogledajte snimak!

Iz Ministarstva vanjskih poslova reagovali su povodom, kako navode, neistinitih informacija koje su prenijeli pojedini mediji o incidentu u Sloveniji - kada je otuđena tabla sa natpisom Ambasade Crne Gore u Ljubljani.

Njihovo reagovanje prenosimo integralno:

"S obzirom na informacije objavljene u pojedinim medijima, a koje se odnose na vandalski čin otuđenja table sa natpisom Ambasade Crne Gore u Ljubljani, koji se desio 28. decembra 2019. godine, a o čemu je Ministarstvo vanjskih poslova obavijestilo javnost ukazujemo da je došlo do određenih manipulacija u javnosti, u kojima se, takođe, neistinito navodi da je MVP „događaj koji se desio dosta ranije uvuklo u kontekst zbivanja nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti“.

Ministarstvo stoga ukazuje da je vandalski čin uslijedio nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, dakle 28. decembra u 05.59h a ne 5. decembra u 17.59h, kako su prenijeli pojedini mediji, a što se vidi iz snimka u prilogu. Fotografija otuđene table je objavljena na društvenim mrežama u Crnoj Gori, istog dana oko 09:00h, odnosno tri sata nakon nemilog događaja.

Vandalski čin od strane NN lica prijavljen je istog dana (28.12.2019. godine) nadležnim organima Republike Slovenije. Djelujući u skladu sa svojim ovlašćenjima, nadležne institucije Slovenije preduzimaju sve aktivnosti kako bi se otkrio počinitelj.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore podržava sve aktivnosti institucija usmjerene ka otkrivanju počinilaca ugrožavanja imovine i skrnavljenja simbola Crne Gore i dostavlja snimak vandalskog napada na Ambasadu u Ljubljani, na kojem se vidi vrijeme i datum događaja", navodi se u saopštenju.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Lipfi

Ovaj vandalizam mora da nas opomene da vidimo kolika je mrznja prema Crnoj Gori,i na sto su sve spremni da urade nama Crnogorcima.Ne smijemo im se sklanjati sa puta pa makar nas ne bilo nikad vise...Nek je VJECNA I PONOSITA CRNA GORA????????????????????????????????????????

Jocko

Zbog solidarisanja clanice savjeta RTCG objavljivanjem table u djubristu, pokrenuti postupak njenog iskljucenja iz tog tijela