14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Za manjinske projekte više od milion eura

Politika

Comments 0

Za manjinske projekte više od milion eura

Izvor: Mina

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

U Crnoj Gori će za manjinske projekte u ovoj godini biti opredijeljeno 1,12 miliona EUR, saopšteno je iz Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava.

Fond će, kako se navodi, podržati projekte značajne za očuvanje i razvoj nacionalnih, odnosno etničkih posebnosti manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica i njihovih pripadnika.

"Fond će finansirati projekte u oblasti očuvanja i razvoja nacionalnih, odnosno etničkih posebnosti, razvoj kulturnog identiteta i baštine, jezičkog identiteta i očuvanje i unaprijeđenje vjerskog identiteta", kaže se u saopštenju.

Konkurs je otvoren do 16. marta.

Pravo učešća imaju nevladine organizacije, pravna i fizička lica, čije su aktivnosti očuvanje i razvoj manjinskih prava, nacionalnih, odnosno etničkih posebnosti manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica i njihovih pripadnika u oblasti nacionalnog, etničkog, kulturnog, jezičkog i vjerskog identiteta.

Vršilac dužnosti direktora Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Elmir Kurtagić je kazao da se raspodjelom sredstava u kontinuitetu doprinosi očuvanju i razvoju nacionalnih, etničkih, kulturnih, vjerskih i jezičkih posebnosti manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica i njihovih pripadnika,

"To se odnosi i na razvoj multikulturalnosti, multietničnosti i multikonfesionalnosti crnogorskog društva”, kazao je on.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR