10 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada: Kroz davanje garancija Zakon se može primjenjivati;  SPC: Mora se govoriti o izmjenama Zakona

Politika

Tag VideoTag Gallery
Comments 10

Vlada: Kroz davanje garancija Zakon se može primjenjivati; SPC: Mora se govoriti o izmjenama Zakona

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber
Završen sastanak!

Na poziv predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića danas je obavljen razgovor o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica između Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko-primorske i ostalih eparhija Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno, današnji sastanak okončan je u duhu međusobnog uvažavanja uz ocjenu obje strane da je protekao u konstruktivnoj i otvorenoj atmosferi.

Obje strane su u potpunosti iskazale svoje stavove u pogledu otvorenih pitanja vezanih za Zakon, navedeno je u zajedničkom saopštenju. 

Crkva ostaje pri svom stavu da se mora govoriti o izmjenama Zakona, a ne o njegovoj primjeni jer po mišljenju Crkve Zakon nije u skladu sa Ustavom ni međunarodnim standardima.

Vlada smatra da se kroz dijalog i izgradnju međusobnog povjerenja, kao i kroz davanje dodatnih i odgovarajućih garancija ovaj Zakon može primjenjivati kao moderan i usaglašen sa Ustavom i evropskim standardima.

"Predstavnici Episkopskog savjeta SPC, na čelu sa mitropolitom Amfilohijem (Radovićem), predali su Vladi predlog koji podrazumijeva izmjene odredaba koje Crkva vidi kao sporne. Vlada je primila k znanju ovu inicijativu ocijenivši da je za odgovor na to pitanje potrebno sveobuhvatno sagledavanje ne samo ovog Zakona nego i drugih mogućnosti koje nudi pravni sistem.Dogovoreno je da razgovori budu nastavljeni na ekspertskom nivou", navedeno je u zajedničkom saopštenju. 

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

CG1

Kakve garancije i bakrači,zna se,oni oće ukidanje zakona da bi im ostalo ono što su nam oteli. Oni neće nikakav dogovor,oče da zadrže OTETO, zbogom pope radoviću,u srbiju pa tamo srbujte, još bolje probaj na Kosovo. I više ne izjednačuj Crnogorce da posrbicama,izdajnicima,Naše CRNE GORE. VJEČNA CG!!

ja

za česa dajete garancije? da se ništa neće preves na državu? da ih nećete kažnjavati za kršenje zakona? da ih nećete kažnjavati za devastacije? da nećete sprovoditi zakon?

andro

Vlado i Markovicu,ako i za zarez promijenite zakon,gotovi ste! Ni cenzus preci necete,Pa neka cetnici vladaju.Vec sami pregovori su uzmicanje i katastrofa.O cemu pregovori,s kim,ZASTO!? U pamet se !