7 °

max 8 ° / min 2 °

Srijeda

01.04.

8° / 2°

Četvrtak

02.04.

13° / 1°

Petak

03.04.

15° / 3°

Subota

04.04.

18° / 7°

Nedjelja

05.04.

19° / 7°

Ponedjeljak

06.04.

20° / 6°

Utorak

07.04.

20° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predata dokumentacija za upis nove partije u CG

Politika

Comments 8

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Predata dokumentacija za upis nove partije u CG

Ministarstvu javne uprave predata je sva neophodna dokumentacija za upis Srpske alternative u registar političkih partija u Crnoj Gori. 

Za predsjednika partije, čiji je skraćeni naziv SRPSKA, a sjedište u Podgorici, izabran je Svetislav Perišić, nekadašnji funkcioner Demokratskog fronta iz Bijelog Polja.

"Srpska alternativa, priznaje Crnu Goru kao nezavisnu državu i članicu NATO saveza, poštuje državna obilježja: grb, zastavu i himnu, te podržava njene spoljnopolitičke prioritete", navedeno je u saopštenju Srpske alternative. 

Kako navode, osnovni cilj nastanka Srpske alternative je integrisanje Srba u pravni, politički i ekonomski sistem Crne Gore i ulazak srpskog kao konstitutivnog naroda u vlast i sve institucije sistema.

"Neodgovornom dosadašnjom politikom većine srpskih političkih predstavnika u Crnoj Gori - profesionalnih opozicionara, Srbi se ne svojom krivicom nalaze na dalekoj periferiji političke moći i bilo kakvog odlučivanja, pa je mijenjanje te realnosti glavni prioritet u djelovanju Srpske alternative. Crna Gora je domovina svih nas, bez obzira na vjeru, naciju i političko i svako drugo opredjeljenje i ljubav prema državi treba da nas okupi da zajednički radimo na stvaranju uslova za bolji život u njoj", navode iz SA. 

Kako se navodi, pozdravljaju početak dijaloga između predstavnika Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko - primorske SPC o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, želeći da se što prije postigne obostrano prihvatljivo rješenje, koje će dovesti do smirivanja tenzija u zemlji. 

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

CG1

Pokušavaju na sve načine da se uvuču u vlast na državnom nivou,kako bi lakše izdali našu CG, slatkorječivi kao pop radović,ista matrica,samo kad im treba. Mala državica,volovi,kopilad,i td. i td. Da mogu sve bi nas pobili,malo im je bilo 18-19-te.Njihovo uže..... DA JE VJEČNA NAŠA CRNA GORA!!!!!!!

Mora biti tako!

Nema c gore bez srpstva to treba da svate svi u c gori srbi su stub Cgore i sve bez nji resavati neke probleme je nemoguce oni su korjen C gore to treba svako da zna ovu istinu !

BA

@ja, Sto vise srpskih partija to su im sanse manje.