23 °

max 24 ° / min 12 °

Ponedjeljak

01.06.

24° / 12°

Utorak

02.06.

25° / 13°

Srijeda

03.06.

23° / 12°

Četvrtak

04.06.

25° / 15°

Petak

05.06.

19° / 18°

Subota

06.06.

22° / 18°

Nedjelja

07.06.

24° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Joković: Zakon o slobodi vjeroispovijesti kočnica za dijalog vlasti i opozicije

Politika

Comments 2

Autor: Antena M

  • Viber

Joković: Zakon o slobodi vjeroispovijesti kočnica za dijalog vlasti i opozicije

Tokom jučerašnjeg razgovora sa članovima delegacije Evropskog parlamenta, predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković ponovio je stav stranke da prvo treba riješiti Zakon o slobodi vjeroispovijesti pa onda početi dijalog opozicije i vladajuće većine, kako bi se mogli steći uslovi za održavanje parlamentarnih izbora, saopšteno je iz SNP-a. 

Predsjednik stranke naglasio je da je Zakon glavna kočnica za dijalog i na kraju dogovor vlasti i opozicije.

"Potrebno je raditi na izmjenama izbornog zakonodavstva kako bi sve političke partije učestvovale na predstojećim izborima", smatra on. 

U ovoj situaciji, istakao je Joković, u Crnoj Gori teško može da dođe do parlamentarnih izbora.

"Posebno je istakao činjenicu da pojedine državne institucije gotovo i ne funkcionišu pa je vrlo teško u takvom ambijentu očekivati demokratske iskorake.

Što se tiče problema sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti, Joković je rekao da vlast najjači udar vrši upravo na Mitropoliju crnogorsko-primorsku, podsjećajući na činjenicu da jedino sa SPC nije potpisan temeljni ugovor, kako je to učinjeno sa Rimokatoličkom crkvom i Islamskom zajednicom.

Joković je izrazio nadu da će delegacija EP realno sagledati cijelu situaciju, uzeti u obzir činjenice na koje ukazuje opozicija i pomoći da se stvari riješe na kvalitetan način", navedeno je u saopštenju SNP-a. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

volim te zeleno

Nije zakon razlog, nego ga samo koristite kao povod da izazovete nemire i nastavite vlada četnička orgijanja. Kad ćete više više shvatiti, dok postoji Crnogoraca s bogu hvala ima nas, nikad Crna Gora nece biti srpska.

CG1

Vi ste kočnica a ne zakon,samo izmišljati razloge. Da možete da nas posrbite onda bi sve bilo ok,e malo sjutra demagozi,zakon ostaje,džaba vam ucjene.Ne damo Našu CRNU GORU vama i sličnima vama.Vi ste tobože neki demokrate,da ,demokrate ste,da bude sve po vašem. Ne damo te Naša CRNA GORO tvojom nepr