17 °

max 25 ° / min 13 °

Subota

06.06.

25° / 13°

Nedjelja

07.06.

26° / 16°

Ponedjeljak

08.06.

25° / 17°

Utorak

09.06.

27° / 17°

Srijeda

10.06.

26° / 18°

Četvrtak

11.06.

23° / 18°

Petak

12.06.

25° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikolić: "Otac Gojko" zagazio u estradno - političke vode

Politika

Comments 4

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Nikolić: "Otac Gojko" zagazio u estradno - političke vode

''Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović svakodnevno nastupa po regionalnim medijima u pokušajima da proteste Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori prikaže kao miroljubive vjerske litije protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnog položaja vjerskih zajednica. U tim uzaludnim nastojanjima, Perovićeva uloga odavno je izgubila svoj vjerski smisao i sad se već "otac Gojko" nalazi u estradno - političkim vodama, koje nijesu prirodno okruženje za svještena lica i crkvu'', naveo je u saopštenju Miloš Nikolić iz DPS-a.

“Blago lice” Srpske pravoslavne crkve, kako dodaje Nikolić, projektovano za onu ciljnu grupu kojima su ''teško podnošljivi sveštenici poput Velibora Džomića, otvorenog pristalice četničke ideologije, sve teže uspijeva da se kontroliše i ostane fokusiran na svoju ulogu.''

''Tako se izjavama o nekakvoj navodno neposlušnoj crnogorskoj vojsci i srpskom karakteru crnogorske države, izrečenim u intervjuu na Radio-televiziji Republike Srpske, do kraja razotkrio. Mali pad koncetracije ovog blagoglagoljivog svještenika otkrio je ono što očigledno više ni Srpska pravoslavna crkva ne skriva: da se ova pobuna, zamaskirana tobožnjim zakonodavnim pitanjem, zapravo vodi za uspostavljanje teokratske, posrbljene Crne Gore, koja bi bila jedina prihvatljiva i po mjeri rektora Cetinjske bogoslovije i njemu nadređenih'',poručio je on.

Očigledno je, tvrdi on, da su ''njegovi zajednički sjednici po podgoričkim kafanama, sa liderima  Demokratskog fronta, dali rezultata.''

''Jer retorika koju je od tada počeo Perović da koristi jako liči na onu kojom se lideri ovog političkog pokreta služe, s tim što se oni za razliku od oca Gojka ne skrivaju iza crkvene mantije u pokušaju da zamaskiraju svoje zle namjere već to rade vrlo otvoreno i transparentno'', zaključio je Nikolić.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Realista

Otac Gojko je dobro placen i dok postoje sponzori on ce da bude i plesacica ili klovn kao Medojevic, nije problem to je Gojko multipraktik.

Kotor

@Munir Pitaj Oca Gojka koliko miliona ima u štek...

Munir

@KK da se nijesi ti Srbstva odreka pa oces da budes na silu Crnogorac ?