17 °

max 21 ° / min 11 °

Srijeda

08.04.

21° / 11°

Četvrtak

09.04.

21° / 8°

Petak

10.04.

23° / 12°

Subota

11.04.

23° / 13°

Nedjelja

12.04.

22° / 13°

Ponedjeljak

13.04.

21° / 12°

Utorak

14.04.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brajović: SD je čuvar političke stabilnosti

Izvor: SD

Politika

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Brajović: SD je čuvar političke stabilnosti

Socijaldemokrate su čuvar političke stabilnosti i partija koja je, glasovima svoja dva poslanika, obezbijedila da Crna Gora ostane na evropskom putu, poručeno je iz stranke. 

"Svjesni smo da naše društvo mora više da stvara, ali i da pravednije dijeli stvoreno. Bijelo Polje je uvijek stajalo čvrsto uz vrijednosti građanske, multinacionalne, multivjerske Crne Gore", poruke su sa II izborne konvencije Socijaldemokrata Bijelog Polja na kojoj su izabrani delegati za predstojeći Kongres, kao i kandidati za članove Glavnog odbora partije.

Obraćajući se prisutnima, predsjednik partije Ivan Brajović ocijenio je da su Socijaldemokrate čuvar političke stabilnosti u Crnoj Gori.

"Mi smo, glasovima svoja dva poslanika, obezbijedili da Crna Gora ostane na evropskom putu", rekao je on.

Brajović je istakao da Socijaldemokrate od osnivanja, a ljudi koji ih čine od početka svog političkog djelovanja, vode politiku koja ljude ne dijeli, već spaja.

"I u mnogo težim vremenima, znali smo da stanemo u odbranu one Crne Gore koju smo tada sanjali. Crne Gore koja ne poznaje podjele, osim na dobre i loše ljude", rekao je on.

Potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović, rekao je da je Crna Gora kroz istoriju opstajala zahvaljujući principima solidarnosti i socijalne pravde, vrijednostima koje su i danas jednako potrebne crnogorskom društvu.

"Mi smo svjesni da naše društvo mora više da stvara, ali i da pravednije dijeli stvoreno", ocijenio je Šehović.

On je istakao da je Crnoj Gori potrebna partija moderne, a ne radikalne, ekstremne ljevice.

"Upravo takve su Socijaldemokrate, koje vode realnu i balansiranu ljevičarsku politiku, politiku kontinuiteta i progresa, a ne politiku ispraznog populizma i demagogije", zaključio je Šehović.

Član Predsjedništva SD-a Nermin Bećirović, rekao je da nikada u našoj skorijoj istoriji, Bijelom Polju, našoj državi, kao i društvu uopšte, nije bila potrebnija socijaldemokratija.

"Zato s ovog mjesta želim da pošaljemo poruku da će Socijaldemokrate i ovog puta stati u odbranu istinskih i pravih vrijednosti, kao što smo to znali u mnogim teškim vremenima za koja smo mislili da su iza nas", rekao je Bećirović.

Predsjednica OO SD-a Bijelog Polja Mevlida Gusinjac, rekla je da je OO Socijaldemokrata Bijelog Polja, kada je osnovan, imao šest mjesnih odbora.

"Sada se možemo pohvaliti da imamo devetnaest mjesnih organizacija i mnogo više članova i simpatizera", kazala je Gusinjac.

Ona je istakla da je Bijelo Polje uvijek čvrsto stajalo uz vrijednosti građanske, multinacionalne i multivjerske Crne Gore.

"Tako će biti i ubuduće, jer će podrška Socijaldemokratama, kao partiji koja se snažno zalaže za upravo te vrijednosti, nastaviti da kontinuirano raste u našem gradu", zaključila je Gusinjac.

Konvenciji je prisustvovao i Fahrudin-Bedo Kasumović, bivši odbornik SDP-a u Bijelom Polju.

Kongres Socijaldemokrata biće održan 30. maja u Podgorici.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR